PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les fortes pluges causen una esllavissada a Montanissell

L’episodi de precipitacions també va provocar un corriment de rocs a Rialp

Per El Periòdic

Detall de les roques caigudes a Montanissell.
Detall de les roques caigudes a Montanissell. | MARICEL BLANCH

Una esllavissada de roques de grans dimensions va afectar un camí a la zona de Montanissell, al municipi de Coll de Nargó. Els veïns van constatar que les pedres van ocupar el camí de terra que va a la Masia del Pitarell i que també permet accedir a l’ermita de Santa Fe d’Organyà. A les imatges que s’han difós a través de les xarxes socials es pot comprovar com una gran massa de roca es va desprendre d’un cingle que hi ha just a damunt del vial. Afortunadament, no hi va haver danys personals, segons va informar Ràdioseu.

A la resta del Pirineu també hi va haver incidents relacionats amb les pluges. A Rodés, al municipi pallarès de Rialp, hi va haver una esllavissada de roques. La pluja també va fer que, a l’Alt Urgell i arreu del Pirineu, moltes fonts i salts d’aigua que darrerament estaven quasi secs ara tornin a brollar amb intensitat.

Al llarg del cap de setmana (del 19 al 22 de desembre) es van acumular fins a 203 l/m2 de pluja al Port del Comte, el màxim registre de tot Catalunya. El recull de dades del Servei Meteorològic de Catalunya també va destacar, entre molts altres, els registres d’Espot (181 l/m2), Viu de Llevata (114), Ulldeter (109), el Pont de Suert (108), Sant Joan de l’Erm (107), Gisclareny (105), Núria (97), Queralt (91), el pic de Salòria (86), Cadí Nord-Prat d’Aguiló (85) i Sort (84).

Les darreres hores també van estar marcades pels forts cops de vent als cims, entre els quals sobresurten els d’Ulldeter (132 km/h), el Lac Redon (122), el Port del Comte (121), el Montsec d’Ares (118), la Tosa d’Alp (115) i Boí Taüll (114). La ratxa de vent més contundent, però, va ser a Puig Sesolles (Vallès Oriental) amb 182 km/h, que és el cop de vent més fort registrat els darrers anys al massís del Montseny. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT