PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Representació vivent de la Nativitat de Jesús a Cabó

L’escenificació s’inspira en els frontals d’altar romànics centrats en Maria

Per El Periòdic

Escenificació de l’obra a Sant Serni de Cabó.
Escenificació de l’obra a Sant Serni de Cabó. | AAVC

L’església romànica de Sant Serni de Cabó alberga demà la segona edició de la representació vivent de la Nativitat de Jesús en un únic quadre estàtic. L’esdeveniment, que es porta a terme a les 12.00 hores, està organitzat per l’Associació d’Amics de la Vall de Caboet i compta amb la participació de persones vinculades amb l’entitat, així com veïns de la vall que hi col·laboren desinteressadament. L’entrada és gratuïta.

Aquesta escenificació s’inspira en els frontals d’altar romànics centrats en la figura de Maria, en els quals el quadre de la Nativitat n’és un dels més rellevants. Un frontal és l’element moble que decora la part davantera de l’altar en les esglésies cristianes. Representacions com el de l’església de Cardet, de la vall de Boí, o el de Santa Maria d’Avià, són mostres que queden d’un gran valor històric i artístic, que tant protagonisme van tenir a l’art romànic català. Activitats com aquesta serveixen per fomentar i donar a conèixer el patrimoni, així com crear lligams i sentit de pertinença entre la comunitat. 

L’Associació d’Amics de la Vall de Caboet es va fundar l’any 1987 amb l’objectiu de promoure la recuperació de l’església romànica de Sant Serni. Té com a principals finalitats el foment de les activitats culturals i la col·laboració per a l’estudi artístic, històric, arqueològic, arquitectònic, religiós, social i dels conjunts monumentals del municipi. A més de la representació vivent de la Nativitat de Jesús, l’entitat realitza una sèrie d’activitats en aquest sentit, com l’escenificació de l’obra d’Esteve Albert L’Arnaldeta de Caboet, pubilla de les Valls d’Andorra en temps del catarisme». Cada any organitza l’aplec de Sant Isidre i una sortida a indrets característics del municipi sota el lema Refent camins.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT