PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Aprovat el pressupost tot i els vots en contra de l’oposició

Fàbrega destaca que un dels eixos és millorar el parc d’habitatge de lloguer social

Per El Periòdic

Els regidors debaten els pressupostos en un ple extraordinari, ahir.
Els regidors debaten els pressupostos en un ple extraordinari, ahir. | Ràdio Seu

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir el pressupost municipal per a l’exercici 2020 amb el vot favorable de l’equip de govern, constituït per JxCat i ERC, i els vots contraris de Compromís i la CUP. Tal com la majoria ja havia explicat durant el matí en una roda de premsa, el pressupost ascendeix a 15.913.369 euros, tot i que l’alcalde Jordi Fàbrega va detallar que el pressupost consolidat suma 18.955.580 euros, ja que també inclou les partides destinades a les societats municipals Habitatge i Urbanisme la Seu HIULS (1.472.579 euros), el Parc del Segre (1.501.932 euros) i Turisme Seu (67.700 euros).  

L’alcalde de la Seu va defensar que amb aquest pressupost «es pretén millorar significativament el parc d’habitatge de lloguer social i assequible per tal d’afrontar el problema d’accés a l’habitatge». Entre els altres eixos del pressupost, destaca «avançar en les mesures de sostenibilitat i estalvi energètic, així com apostar per la dinamització econòmica i la millora de les infraestructures i equipaments de la Seu i Castellciutat». A més, Fàbrega va fer esment a «l’accessibilitat de la via pública, l’inici dels estudis universitaris del Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i la millora de tots els serveis públics, incloent l’equipament residencial i de pisos tutelats per a la nostra gent gran».

Increment de les inversions

El batlle també va voler remarcar que «gràcies a la contenció de la despesa de totes les iniciatives ja consolidades, es poden incrementar les inversions més necessàries per millorar o implementar nous equipaments». El vicealcalde i regidor d’Hisenda, Francesc Viaplana, va explicar que «es realitzaran tots els esdeveniments que són necessaris i que revitalitzen el municipi en tots els aspectes, però tots ells amb una contenció de la despesa». Tanmateix, «no s’ha fet cap tipus d’ajustament a la baixa en les partides de serveis socials, llar d’infants, escoles municipals, polítiques de gent gran, infància i joventut, solidaritat, igualtat ni ensenyament», de seguida va aclarir. Segons recollia Ràdio Seu, es destinaran 150.000 euros al programa de rehabilitació de pisos buits per destinar-los a lloguer social i assequible.

PUBLICITAT
PUBLICITAT