PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Dos morts i un ferit en accidents de muntanya al Pirineu

Els esportistes van traspassar dissabte mentre practicaven esports d’hivern

Per El Periòdic

Tasques de salvament d’un dels alpinistes.
Tasques de salvament d’un dels alpinistes. | RàdioSeu

Un home de 32 anys va resultar ferit greu després de precipitar-se per una glacera mentre baixava a última hora de la tarda de dissabte passat a Montellà i Martinet (Cerdanya). Segons van informar els Bombers de la Generalitat, van rebre l’avís cap a tres quarts de nou del vespre, quan un amic va trucar per informar de l’accident. Els alpinistes feien el Pas dels Gosolans amb grampons i es dirigien al refugi Prat d’Aguiló quan un d’ells va relliscar i va caure 200 metres pendent avall.

Les unitats d’emergències el van localitzar després d’una recerca intensa a un quart d’una de la matinada i presentava diversos traumatismes, principis d’hipotèrmia i dificultat respiratòria. El ferit va ser traslladat en furgoneta dels Bombers des de Prat d’Aguiló fins a Montellà, on l’esperava una ambulància medicalitzada del SEM, que el va traslladar a l’Hospital de la Cerdanya en estat greu.

Els Bombers de la Generalitat van activar dues unitats dels GRAE i van tenir el suport dels parcs de la zona, els Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El mateix dissabte, dues persones van morir en dos accidents mentre practicaven esports d’hivern al Pirineu. Es tracta d’un practicant de raquetes a Queralbs, que va caure per una pala de neu d’uns 200 metres.

L’avís es va rebre a un quart de dotze del matí. L’home, de 55 anys era veí de Corbera de Llobregat. D’altra banda, també va traspassar un esquiador que feia snowboard a Montellà i Martinet i que va caure uns 300 metres per la canal del Cristall. Tenia 23 anys i era veí de Roquetes. Els cossos especials van rebre l’avís als voltants de les 14 hores.

En els dos rescats hi van intervenir efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) amb l’helicòpter dels Bombers, juntament amb agents de la Unitat d’Intervenció en Muntanya i altres unitats dels Mossos d’Esquadra. Des dels Bombers de la Generalitat es va demanar molta precaució a l’hora de fer activitats a la muntanya atès que la neu en cotes molt altes està gelada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT