PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La plataforma Salvem Éller se suma a SOS Pirineus

L’objectiu és aturar la construcció d’una promoció de 34 cases

Per El Periòdic

Presentació de l’adhesió de Salvem Éller a SOS Pirineus.
Presentació de l’adhesió de Salvem Éller a SOS Pirineus. | Endavant Alt Urgell

Unió de forces per tenir més veu. La plataforma Salvem Éller va presentar formalment la seva adhesió a SOS Pirineus, la coordinadora de plataformes que s’oposen a diversos projectes urbanístics i d’infraestructures previstos o bé en marxa a les comarques pirinenques, segons informa RàdioSeu. Els responsables del col·lectiu van signar dissabte, a l’Hostal del poble, el document per sumar-se al projecte.

Durant la presentació, entre d’altres punts, Salvem Éller van explicar que el seu principal objectiu és aturar la construcció d’una promoció urbanística prevista de 34 noves cases unifamiliars en aquest nucli del municipi de Bellver de Cerdanya. Per això, van presentar al·legacions al nou Pla Director Urbanístic de la Generalitat per a l’Alt Pirineu –que ja preveu una limitació de construcció– en les quals demanen que es prohibeixi totalment la construcció als prats del pla de la Font, en comptes de reduir-la com contempla l’executiu en aquest i en d’altres espais de les comarques pirinenques que fins ara han estat urbanitzables.

La plataforma justifica la petició perquè consideren que aquesta promoció duplicaria amb escreix el nombre de cases actuals del poble, que són una vintena, i «trencaria l’actual equilibri natural i econòmic» basat «en la ramaderia i els serveis turístics». En aquest sentit, Salvem Éller asseguren que, tot i demanar l’anul·lació completa d’aquesta promoció, no defensen una «protecció estricta del poble», sinó que volen que hi hagi un model de creixement basat en conceptes com ara sostenibilitat social, econòmica i paisatgística, la participació ciutadana i la rehabilitació.

El grup indica també que han recollit 2.100 signatures de suport, a través del web change.org, i que representen una vintena de famílies, si bé matisen que d’aquestes només tres viuen de manera permanent a Éller, que segons els censos més recents té tot just uns 20 habitants empadronats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT