PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les proves esportives d’Andorra, amb un futur totalment incert

Els organitzadors veuen un descens de les inscripcions i volen esperar per decidir si ajornar-les o anul·lar-les

Per Miquel López-Egea

Dos corredors superen un obstacle de l’Spartan Race d’Andorra.
Dos corredors superen un obstacle de l’Spartan Race d’Andorra. | Spartan Race Espanya

Els esdeveniments esportius que s’han de celebrar a Andorra el juny, juliol i agost naveguen, ara mateix a cegues, amb un panorama totalment incert a causa de la pandèmia generada per la Covid-19. En aquest sentit, el que està clar és que el ritme de les inscripcions ha baixat radicalment durant tots aquests mesos i que tots lluiten a contrarellotge per poder-se mantenir tot i que, alguns han de prendre una decisió de manera immediata. La majoria l’estan intentant allargar a l’espera de com evolucionen els esdeveniments, fet que, d’una manera o altra, significarà un cop econòmic dur que marcarà el seu futur. 

El 13 i 14 de juny, Andorra ha d’acollir una prova molt important que serveix per desestacionalitzar el turisme i que sempre implica un gran nombre de visitants. L’organització de l’Spartan Race que s’ha de celebrar a Grau Roig va indicar que «per ara, tot segueix segons el previst, encara que estem atents a l’evolució de la situació, però per ara, no hem decidit fer cap canvi». «La veritat és que les inscripcions s’han aturat amb el tema del virus, però en teníem moltes d’abans perquè el període d’inscripcions va començar l’estiu passat», remarcava. En aquesta línia, l’organització de l’Andorra Ultra Trail Vallnord va declinar fer cap declaració perquè estan analitzant la situació, encara que en un comunicat ja van subratllar que «si l’actual pandèmia persisteix i les autoritats competents obliguen a la cancel·lació de l’esdeveniment, aquest no es podria posposar a una altra data d’aquest any per motius logístics i meteorològics».

La majoria d’esdeveniments segueixen programats a l’espera de com evoluciona la pandèmia

Per un altre costat, el Principat espera poder acollir la Purito, marxa de prestigi consolidada prevista pel 2 d’agost. Des de l’organització van confirmar que «tot segueix igual» i que «el que tenim clar és que es farà perquè mai hem pensat el contrari», de manera que, com a molt, hi podria haver un canvi de data. També van indicar que s’han alentit les inscripcions. Quant a marxes, també segueix programada la Multisegur Volta als Ports pel 5 de juliol, ja que «continuem treballant per celebrar l’edició». 

A principis d’estiu, Andorra també ha d’acollir el Nike Camp, de manera que l’organització, molt activa a les xarxes socials, segueix treballant per poder fer l’esdeveniment amb total normalitat. Aquest també és el cas de l’Andorra Sènior Cup, torneig de futbol de renom al Principat. En aquest sentit, Talin Puyaltó, organitzador de l’esdeveniment que se celebrarà el 20 i 21 de juny va comentar que «seguim endavant» i que no prendran una decisió sobre la competició fins a finals de maig. «Veurem com evoluciona tot i si hi ha restriccions, tant d’Andorra, com d’Espanya i França, esperem tenir i sort i fer l’esdeveniment», assegurava tot i que reconeixia que «hi ha molts equips que si es pot jugar vindran, encara que és evident que en tindrem menys». 

Altres proves, com la Jorma Urban Trail (23 de maig) que és el tret de sortida de la Copa d’Andorra de curses de muntanya, la Marxa Tres Nacions de ciclisme de muntanya (12 i 13 de juny), la Mussara Andorra, (19 de juliol) la Pujada d’Arinsal (13 i 14 de juny) o el Trial Arinsal (1 i 2 d’agost), per exemple, també segueixen programades encara que pendents de com evoluciona la pandèmia.

Finalment, quant a proves professionals o semiprofessionals, el calendari de les World Series de curses de muntanya, començarà amb l’SkyRace Comapedrosa, el 26 de juliol, igual que la Copa del Món de BTT, que començarà a Vallnord els dies 20 i 21 de juny. L’Europeu C femení sub-18 de bàsquet, que se celebra del 28 de juliol al 2 d’agost, també segueix programat, encara que les decisions es prendran en funció de com evolucioni tot, igual que l’Open d’Escacs, ja que l’organització prendrà una decisió també al maig. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT