PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'FC Andorra negocia una reducció dels sous amb els jugadors

Serà proporcional i mantenint un sou mínim

Per Miquel López-Egea

L'FC Andorra, aquesta temporada.
L'FC Andorra, aquesta temporada. | Hèrcules CF

La directiva de l’FC Andorra està pactant amb els jugadors una rebaixa dels sous a causa de la pandèmia generada per la Covid-19, que ha implicat la suspensió de pràcticament tot el futbol europeu a tots els nivells de manera indefinida. 

En aquest sentit, com molts equips de la Segona Divisió B, el club ha aplicat una reducció salarial a la plantilla, tot i que, en aquest cas, ho ha fet a través d’un pacte amb tots els jugadors, ja que a diferència d’Espanya, al Principat no es pot aplicar un ERTO. L’acord està a punt de tancar-se, de manera que el club garanteix un sou mínim als jugadors i a partir d’aquí, se’ls aplicarà una reducció que sempre serà proporcional als seus ingressos però sent el percentatge igual per a tots els membres. 

El director esportiu del club, Jaume Nogués, va comentar que «estem parlant amb els jugadors per fer una rebaixa salarial». També s'estan mantenint converses amb els empleats. «Ha estat una decisió de mutu acord i la veritat és que tots han reaccionat prou bé, és una iniciativa col·lectiva», destacava Nogués. «Aquesta rebaixa salarial és un acte de solidaritat, aquestes coses s’han d’entendre perquè el club deixa d’ingressar fins i no pot comptar amb els recursos que tenia», aclaria mentre recordava que «aquest mes els jugadors han cobrat el seu sou íntegrament», de manera que la mesura «serà per al mes següent i fins que duri aquest confinament obligat pel coronavirus». 

Respecte a la rebaixa, va indicar que no hi ha un percentatge: «S’ha de fer a partir d’un mínim i serà un descompte proporcional al sou de cadascú, no serà un percentatge tan elevat com un 50%, un 45% o un 40% [del total del sou]». «Tots estem en bona disposició i tots volen aportar aquesta situació, el club està en bones mans i també hi ha gent que és molt sensible al que està passant», assegurava. Cal recordar que, fins ara, una quarantena de clubs de la categoria han pres la decisió d’aplicar un ERTO. 

Els jugadors encara no saben quan podran tornar a la feina i tots estan confinats a casa seva, entrenant com poden i seguint unes directrius del club i en contacte permanent amb el tècnic Nacho Castro. La voluntat de la Reial Federació Espanyola de Futbol i de la Federació Catalana de Futbol és poder acabar les competicions encara que potser s’ha de canviar el format. A més, l’Associació de Futbolistes Espanyols va acceptar jugar cada 72 hores quan es reprengui la competició, però no cada 48. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT