PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una dona de 92 anys de Salita eleva les morts a 42

Benazet preveu un «fals pic» de casos per la setmana que ve

Per Victoria Gómez Pérez

Evolució de la Covid-19 a Andorra.
Evolució de la Covid-19 a Andorra. | El Periòdic

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar ahir que una dona de 92 anys procedent de la residència Salita va morir a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell elevant així les defuncions per Covid-19 a 42. 

Pel que fa a les dades generals, actualment hi ha 743 casos positius, dels quals 278 són actius –43 són membres del personal sanitari i cinc dels cossos especials– i s’han realitzat 423 altes. També hi ha 25 persones ingressades a l’hospital, 10 a planta i 15 a l’UCI, de les quals vuit requereixen ventilació mecànica. Quant al Cedre, hi ha 26 casos positius, vuit procedents de Salita i un de l’hotel Fènix, i set en convalescència.

En aquest sentit, Benazet va avançar que a mesura que es vagin tenint els resultats dels tests massius a la població es podria produir un augment dels casos que suposaria un «fals pic». «És possible que a partir de la setmana que ve anem incrementant les dades habituals. No serà per un rebrot, sinó perquè s’afegiran persones que ja han passat la malaltia, però no han estat diagnosticades prèviament», va explicar. 


Seguiment als positius

Per tenir un millor control sobre aquestes nous positius, Salut els farà un seguiment clínic. La doctora en medicina interna i malalties infeccioses del SAAS Cristina Royo va assenyalar dimarts que «les persones que no presentin immunoglobulines vol dir que no han entrat en contacte amb el virus, i no han tingut la infecció, i per tant aquestes persones podran reprendre les activitats normals, però es farà un control clínic més estret i estarem pendents de la simptomatologia clínica que presentin». Tant Benazet com Royo van insistir en la necessitat que el màxim de població es faci els tests i van recalcar que és una iniciativa «solidària per nosaltres i pels que ens envolten».

Una vegada més, Benazet va acabar la seva intervenció diària celebrant que «tenim la pandèmia controlada gràcies a l’esforç de tots», però va avisar que «no ens podem confiar» i que «hem de continuar seguint les recomanacions de seguretat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT