PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Anar i tornar de l’estranger en un dia no suposarà aïllament

L’excepció és per a les persones que necessiten tractament mèdic

Per Victoria Gómez Pérez

La frontera hispanoandorrana en una imatge d’arxiu.
La frontera hispanoandorrana en una imatge d’arxiu. | MARICEL BLANCH

Les persones que hagin de viatjar a Espanya o França durant un dia per anar al metge o realitzar-se algun tractament mèdic, un cop tornin al Principat, no hauran de sotmetre’s a la quarantena, segons va informar ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. 

En canvi, totes aquelles que marxin per més de 24 hores i per motius que no tinguin a veure directament amb la salut, sí que hauran de confinar-se a casa per un període de 14 dies. «Tot i les excepcions que anem fent al confinament, el virus és dins la societat i, per tant, qualsevol persona que hagi de sortir del país i passar uns dies a fora, quan torni s’haurà de confinar i se li farà un doble cribratge amb tests cel·lulòsics», va explicar el ministre.

 

Pla especial pels turistes

Pel que fa al control mèdic dels turistes, el responsable de Salut va apuntar que encara no hi ha cap protocol tancat i s’està a l’espera del que facin els països veïns. Tot i això, a principis de setmana, i després que els hotelers reclamessin mesures sanitàries a la frontera, Benazet va opinar que s’hauria d’idear un model que permetés mantenir el domini actual de la pandèmia quan reobri l’espai Schengen. Aquest domini, va proposar, podria passar per realitzar proves de PCR a la frontera o bé obligar els turistes a fer-se-les al seu país abans de venir. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT