PUBLICITAT

Les estacions de nòrdic esperen vendre més de 50.000 forfets

  • Abans d'obrir les instal·lacions ja s'han venut gairebé 700 passis de temporada
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
La presentació de la temporada d'esquí nòrdic, ahir a la Seu. Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

La mancomunitat d'esquí nòrdic, Tot Nòrdic, que agrupa set estacions del Pirineu, espera superar aquest any els 50.000 forfets de la temporada passada. Des de Tot Nòrdic manifesten que un nou sistema de venda i gestió de forfets unificat, l'emissió centralitzada del forfet de temporada i la instal·lació d'un lector a cada estació i de càmeres web que permeti veure en temps real la meteorologia i l'estat de la neu, ajudaran a augmentar el nombre de visitants.

El president de Tot Nòrdic i alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va manifestar ahir que «s'espera una bona temporada i més pensant que abans d'obrir pistes ja s'han venut gairebé 700 forfets de temporada».

Segons Batalla, l'èxit de l'esquí nòrdic es deu a la modernització de les instal·lacions, al seu cost, molt més assequible que l'esquí alpí i que permet arribar a més públic, i els paratges en què se situen les estacions, en boscos i parcs naturals.

Aquest any les estacions de nòrdic programen activitats i marxes per atraure el públic. Es recuperen marxes com la Marxa del Pirineu que celebrarà la seva 21ena edició, amb sortida de Lles i arribada a Aransa. I se celebren altres marxes com la Marxa d'Arp, a l'estació de Tuixent-La Vansa, i la Marxa Patufet, per a nens a Sant Joan de l'Erm.

NEU ARTIFICIAL / El director d'Aransa, Jordi Salvat, va dir que «les estacions han d'esperar a tenir neu natural en les seves instal·lacions i que innivar o crear neu artificial no és possible».

Després que les estacions tinguessin obertes les instal·lacions dos dies pel pont de la Puríssima s'espera que la temporada comenci per Nadal, com és tradicional en les estacions d'esquí de fons. La mancomunitat ha renovat un conveni amb l'estació Gran Pallars pel qual amb el forfet de temporada de Tot Nòrdic regalen un forfet d'un dia per Gran Pallars i amb el forfet de temporada de l'estació d'alpí regalen un forfet d'un dia per una estació d'esquí nòrdic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT