PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor l’exconseller Climent Palmitjavila als 81 anys

El polític canillenc va ocupar càrrecs al Consell General i al comú

Per El Periòdic

Climent Palmitjavila
Climent Palmitjavila | EL PERIÒDIC

Climent Palmitjavila va morir ahir a Canillo a l’edat de 81 anys. Al llarg de la seva vida, Palmitjavila va ocupar càrrecs de responsabilitat durant diferents mandats com a conseller general, del 1986 al 1992, període en què es va signar l’acord duaner amb la Unió Europea o es van establir els primers sistemes d’ajuts per al manteniment de l’activitat agrícola i ramadera; així com al Comú  de Canillo, en diverses legislatures, entre les que va viure com a cònsol menor l’incendi del santuari de Meritxell el 1972. A més, va ser president de l’Associació de Pagesos i Ramaders (APRA)durant molts anys.

La darrera participació política activa va ser ara fa 10 anys, el 2011, quan va ocupar un dels llocs de suplent de la candidatura de Demòcrates que liderava Josep Mandicó. A més, el 2018 va estar vinculat al grup d’opinió Virtus Unita que formaven polítics en actiu i d’altres que havien ocupat càrrecs de responsabilitat pública. 

L’expolític canillenc era un destacat empresari de la parròquia. Va ser propietari d’un càmping a la parròquia i, en els anys 60, les seves explotacions es van especialitzar en la producció de vedella i el conreu de tabac, i al mateix temps va mecanitzar moltes tasques.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT