PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La setmana de caça de l’isard acaba sense cap incident

Cabanes afirma que la xifra final es podria enfilar fins als 150

Per Laia Bautista

Imatge d'un isard.
Imatge d'un isard. | J.M.C.

La setmana de caça de l’isard acaba sense cap incident, segons va informar ahir el president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca (FACIP), Josep Maria Cabanes. El president també va ressaltar que al llarg de la setmana es van presenciar més isards dels que es van comptabilitzar.

A la setmana de caça d’enguany es podien abatre un total de 165 isards i, respecte a les darreres dades que va obtenir el president, ja se n’ha abatut 135. Tot i això, va destacar que durant la jornada solejada d’ahir «podria haver hagut alguna abatuda més» i va considerar que la xifra final es podria enfilar fins als 150. Els caçadors van veure moltes cabres, cabrits i isards joves a més de moltes femelles amb la seva cria, però pràcticament cap dels participants va disparar a femelles d’isard que tenien cries, va ressaltar Cabanes, fet que va considerar que demostra que avui en dia «el caçador andorrà és més madur, considerat i selectiu a l’hora de disparar encara que legalment sàpiguen que es pot matar a femelles que tenen cria». L’acció que molts caçadors decideixin no dispara a les femelles amb cries, és la prova que al llarg de la setmana s’hagin vist més isards dels que es van comptabilitzar abans de l’inici de la setmana de la caça, va assegurar el president i va afegir que la variabilitat del temps entre sol i pluja va ser un dels factors que també van afavorir la sortida de més animals. Els resultats que es van poder evidenciar al llarg de la setmana van demostrar que «el fet de tenir cada vegada més isards al país és fruit de la bona gestió que fan tant els comuns i el Departament de Medi Ambient com la FACIP», segons Cabanes.

A banda d’això, no es va detectar cap isard malalt i, tot i que encara falta analitzar les melses, no hi ha senyals que s’hagi localitzat cap d’ells amb alguna malaltia, va assegurar Cabanes, i va assenyalar que «tenim una cabana d’isards amb una salut envejable» que afavoreix l’augment i la cria dels isards al Principat.

Finalment, el president de la FACIP va celebrar que enguany no li consti cap incident i va explicar que des de la federació «esperem que tothom deixi el campament, com sempre s’ha deixat després de la setmana de la caça, és a dir, amb bones condicions» i va animar que tots recullin la seva brossa, sigui en helicòpter, en cotxe o a peu, perquè la muntanya quedi neta i sense cap brutícia que hagin pogut generar els caçadors d’enguany. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT