PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Previsió de neu i vent aquest cap de setmana en tot el Principat

S’esperen nevades contínues fins dilluns a les zones nord d’Andorra

Per Laia Bautista

Imatge d’arxiu de la nevada del dimecres passat al centre d’Andorra.
Imatge d’arxiu de la nevada del dimecres passat al centre d’Andorra. | Alex Ponts

El Servei Meteorològic d’Andorra va informar ahir per les xarxes socials que es preveu neu i vent dutrant el cap de setmana, fet pel qual ja han activat l’alerta groga en tot el Principat. A més, també van avisar que s’esperen «nevades més contínues fins dilluns» a les zones nord del país.

Pel que fa a la situació al centre i sud, des del servei van explicar que «esperem dos episodis més intensos, un avui al matí i el segon demà al vespre fins dilluns al matí». Concretament, des del servei preveuen gruixos de neu de dos centímetres a les cotes 1.000, de 10 als 1.500 i fins a uns 20 cap a les zones dels 2.500 metres. En aquest sentit, des de Protecció Civil van aprofitar per donar alguns consells per al temporal previst per avui i demà. D’una banda, van recordar als ciutadans tenir precaució en les activitats que es realitzin a l’exterior consultant, per exemple, el butlletí de perill d’allaus abans d’emprendre una sortida a la muntanya; i d’altra banda, van insistir en la importància de dur els equipaments obligatoris a més de consultar l’estat de les carreteres a través de la pàgina web o les xarxes socials del Departament de Mobilitat d’Andorra.

Les estacions d’esquí/ En un altre sentit, segons va poder saber EL PERIÒDIC, els sectors de Grandvalira i de Vallnord ja estan acabant d’ultimar detalls per a l’obertura dels seus dominis esquiables. En el cas de Vallnord van recalcar que són «previnguts» i la previsió d’obertura per al 3 de desembre es manté, mentre les condicions meteorològiques siguin favorables. Tanmateix, van manifestar que «la neu és important per -poder obrir», per això van ressaltar que la nevada que es preveu per aquest cap de setmanes i fins dilluns serà essencial per afavorir tant la presència de neu a les pistes d’esquí com per al seu cultiu, una perspectiva que també comparteixen des del sector de Grandvalira. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT