PUBLICITAT

L’Espai Casetes reclama que es revoqui el concurs d’aforament

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha convocat una reunió d’urgència

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de l’Espai Casetes a la Seu d’Urgell. / Coordinadora de Casetes
Imatge d’arxiu de l’Espai Casetes a la Seu d’Urgell. / Coordinadora de Casetes

La Coordinadora de Casetes (CC) va reclamar, mitjançant un comunicat, una reunió urgent amb els representants públics de la Seu d’Urgell per tal de dur a terme un debat «real i efectiu» en relació amb l’adjudicació d’espais per a caravanes a la Festa Major de la Seu d’aquest any. El col·lectiu es va mostrar en total desacord  amb el sorteig que es va dur a terme la setmana passada, i demana que es revoqui el concurs i es retorni al model de Festa Major del 2019, a l’espera d’aquest debat. 

En el comunicat que van publicar, comencen recordant que el passat 14 d’octubre Francesc Viaplana, l’alcalde de la Seu, va expressar la voluntat de posar fi a l’Espai Casetes. Davant d’aquestes manifestacions, la CC va desemmarcar-se d’aquesta proposta i va demanar reunir-se per trobar solucions que donessin continuïtat a aquesta tradició. En aquest sentit, va recordar que l’Espai Casetes té més de 20 anys d’història i que aquest és el seu desè aniversari al càrrec. També va defensar que l’Espai representa un «punt de trobada intergeneracional», així com un espai per reunir-se i retrobar-se amb tots aquells que, per circumstàncies territorials, viuen fora de la Seu d’Urgell. «Un espai que tampoc entén de classes, d’edats ni d’ideologies», van refermar, i per la qual cosa, és un «patrimoni» que desitgen «preservar i promoure». 

Pel que fa a l’aforament, la Coordinadora va apuntar que el passat 14 de juliol, l’ajuntament va presentar una proposta consistent a reduir les places assignades al·ludint, per una banda, a una dificultat per part de les noves colles d’accedir a la plaça i, per l’altra, per motius de seguretat. Amb tot això, la proposta presentada va ser un sorteig on només 60 caravanes de les 79 existents van poder accedir al lloc.

Sobre aquell sorteig, la Coordinadora de Casetes va negar que el legitimessin i l’acceptessin, contradient així el que va dir l’ajuntament, i per això, va destacar que rebutgen totes les mesures que vagin destinades a «llastrar, excloure i posar fi a aquest espai». El comunicat remarca que en cap cas, les colles de l’Espai Casetes estan en contra d’incrementar tot allò que pugui oferir més seguretat, i que la seva intenció és «oferir una festa amb garanties que tothom pugui gaudir». 

El text acaba denunciant una manca de diàleg i una «actitud dèspota» per part de l’ajuntament a l’hora de «prendre decisions de forma unilateral i en contra de la voluntat popular», així com uns terminis imposats per la institució «que no ha donat marge a preparar una resposta per poder trobar solucions consensuades».

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va donar resposta a aquesta petició, i tal com va confirmar Viaplana a RàdioSeu, s’ha convocat una reunió d’urgència per avui mateix per intentar trobar una solució al malestar que ha generat el sorteig, principalment entre les colles que s’han quedat sense plaça. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT