PUBLICITAT

L’ajuntament ultima el tràmit per construir el nou hospital

El projecte comportarà una inversió de 44 milions d’euros

Per El Periòdic

Terrenys on es construirà l’hospital, al costat de la caserna de Bombers.
Terrenys on es construirà l’hospital, al costat de la caserna de Bombers. | RadioSeu

La Junta de Govern local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va donar dilluns el vistiplau definitiu a la reparcel·lació del sector urbà SUD-1, a la zona del Parc de Bombers. L’aprovació d’aquest punt per part del govern municipal és l’últim tràmit necessari per tal que el Departament de Salut pugui construir el reivindicat Hospital Comarcal de l’Alt Urgell, mitjançant la cessió dels terrenys necessaris per part del consistori urgellenc. Ara només resta fer efectiva la cessió de l’espai per part del ple municipal, un punt que s’aprovarà segurament al proper plenari, previst pel 12 de setembre.

La peça urbana que l’ajuntament posarà a disposició de Salut abasta un total de 14.554 metres quadrats. Al llarg dels darrers mesos, l’equip de govern municipal (Junts i ERC), amb el suport també dels grups de l’oposició (Compromís i CUP), va prioritzar el fet d’avançar tant com fos possible en els tràmits necessaris perquè la Generalitat disposi de la parcel·la en els terminis previstos.

En aquest sentit, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, va agrair recentment la feina feta per l’oficina tècnica del consistori per tal que això fos possible. El compliment dels terminis ha de permetre també que el projecte es pugui finançar mitjançant els fons europeus Next Generation. Pel que fa justament al cost, Viaplana va avançar al diari Segre que la construcció de l’Hospital Comarcal suposarà una inversió de 44 milions d’euros. També va assegurar que el desenvolupament d’aquestes obres i de la resta del sector SUD-1 es farà «de forma simultània», segons informa RàdioSeu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT