PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Justos de temps

Llovera es mostra «optimista» per signar la vuitena participació al Dakar, després d’absentar-se enguany

Albert Llovera i Tony Cachafeiro, aquest cap de setmana passat a Saragossa.
Albert Llovera i Tony Cachafeiro, aquest cap de setmana passat a Saragossa. | C. C.

El pilot andorrà Albert Llovera està prop de signar la seva vuitena participació en el Ral·li Dakar, que el gener de 2023 tornarà a organitzar-se a l’Aràbia Saudita. Llovera, present el cap de setmana passat en el Campionat d’Espanya de Kàrting per a tutelar a un altre jove pilot andorrà, Tony Cachafeiro, es va mostrar «optimista» a poder tornar a córrer el Ral·li Dakar, després d’absentar-se el 2022. «Estem negociant per a anar al Dakar. Just vinc d’una reunió a Madrid i per això he aprofitat per passar per Saragossa i veure als nens en el kàrting», va explicar Llovera. «Sembla que tot va agafant forma, tot i que estem molt justos de temps, però crec que ho aconseguirem». 

Llovera va competir al Ral·li Dakar dels anys 2007, 2014 i 2015 en la categoria de cotxes, i el 2016, 2017, 2020 i 2021, en camions. Ja amb experiència en el terreny de l’Aràbia Saudita, el pilot andorrà cerca la seva vuitena participació, en l’edició de 2023 del Dakar, que tindrà lloc entre el 31 de desembre de 2022 i el 15 de gener de 2023.

Llovera va fer referència a Saragossa, atès que va ser present al circuit de Zuera aquest cap de setmana per a la conclusió del Campionat d’Espanya de Kàrting (CEK) on competeix, des de 2021, un altre pilot andorrà: Tony Cachafeiro.

Cachafeiro, de tot just nou anys d’edat, va debutar en el CEK l’any passat en la categoria Academy i ha fet el salt a la categoria Mini, on es troba en la secció de debutants. Malgrat absentar-se en el 25% de les proves d’aquesta temporada, Cachafeiro ha aconseguit acabar en 14a posició, després d’haver hagut de canviar d’equip a la meitat del curs.

«Tony és molt petit i ha d’aprofitar molt l’oportunitat de ser aquí, d’estar en un campionat d’Espanya», va tutelar Llovera. «Aquest canvi de categoria l’està notant i el que ha d’aprendre és anar sumant aquestes ‘decimetes’ cada vegada més, i que això és una oportunitat i que les oportunitats venen i se’n van. Ja he parlat amb ell d’això», va revelar el pilot.

Cachafeiro ha conclòs el Campionat d’Espanya, però encara li resta l’última ronda del campionat regional murcià, on figura com a favorit a obtenir el títol (del 29 al 30 d’octubre). A més d’haver competit el 2022 en regionals madrilenys i valencians, Cachafeiro confia a poder fer el salt a competicions internacionals el 2023.

Tony Cachafeiro va acabar el Campionat d’Espanya de Kàrting 2022 en la categoria Mini amb un resultat positiu, 20è en l’última carrera –i novè entre els novells– després de remuntar sis posicions, ja que la sort no el va acompanyar en les sessions prèvies, malgrat haver demostrat una bona adaptació al seu nou equip, Kart Republic.

El jove pilot va estrenar estructura per a la cita disputada a Zuera i a poc a poc va anar agafant sensacions. Després d’un divendres en què el treball es va centrar a trobar el reglatge òptim per als dies importants –dissabte i, sobretot, diumenge–, el dissabte va trigar a demostrar-se.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT