PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Liciten per un milió d'euros l'estudi informatiu de millora de la carretera N-260

Les obres podrien incloure el primer quilòmetre de la carretera d'Andorra

Per El Periòdic

La carretera N-260, al tram entre Castellciutat i Montferrer.
La carretera N-260, al tram entre Castellciutat i Montferrer. | Ràdio Seu

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha anunciat la licitació d'un contracte de serveis per redactar l'estudi informatiu de «condicionament i variants de traçat de la carretera N-260 (Eix Pirinenc) en el tram entre la Seu d’Urgell i Adrall». El pressupost de licitació és d'1 milió d'euros, amb IVA inclòs.

Amb aquest nou estudi, segons l'MITMA, es vol millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit en aquest concorregut tram de l'N-260, que dóna accés tant a la Seu com a Andorra i la Cerdanya. De fet, en el comunicat, el ministeri mateix ha detallat que actualment el traçat entre la Seu i Adrall suporta un moviment d'una mitjana de 15.000 vehicles cada dia, amb pics estacionals de fins a 22.000 vehicles el mes d'agost. A més a més, tal com expliquen, «les característiques de la infraestructura, amb trams en travessia, edificacions confrontants i força accessos directes i interseccions, motiva la necessitat d'emprendre una millora d'aquesta carretera».

Així, l'objecte de l'estudi informatiu serà definir i comparar les diverses alternatives existents per millorar l'N-260 entre els quilòmetres 227,6 i 234, segons s'ha informat des de Ràdio Seu. L'inici d'aquest tram és a la rotonda d'Andorra de la Seu d'Urgell (a la confluència amb la carretera N-145); i el final, al punt on l'Eix Pirinenc coincideix amb la fi de la C-14, a Adrall. Una de les opcions estudiades és «aprofitar el corredor actual -bàsicament, la recta de Montferrer- amb el condicionament de la infraestructura existent». En aquest sentit, l'MITMA assenyala que també hi ha l'opció de «plantejar variants de traçat on calgui». En aquest cas, la part implicada també podria incloure el primer quilòmetre de la carretera d'Andorra.

Aquest estudi informatiu servirà de base per a un expedient d'informació pública i un tràmit d'avaluació d'impacte ambiental, per tal de poder seleccionar l'alternativa més adient.

 

Cautela a l'Alt Urgell

 

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell i els municipis per on passa la carretera N-260 entre la Seu d'Urgell i Adrall han rebut amb «escepticisme» l'anunci de l'estudi informatiu per millorar aquest tram de l'Eix Pirinenc. 

Tenint en compte els precedents, amb diversos anuncis o informes que han quedat en punt mort al llarg dels darrers anys, les autoritats locals creuen que cal més concreció sobre quins treballs s'hi preveu dur a terme.

 

    Comenta aquest article

    PUBLICITAT
    PUBLICITAT