PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espanya licita dues obres per a la rehabilitació del ferm de l’N-260

El pressupost total entre les dues accions és de 928.500 euros

Per El Periòdic

Àmbit d’actuació de la millora prevista.
Àmbit d’actuació de la millora prevista. | RàdioSeu

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) espanyol va anunciar ahir la licitació de dos contractes d’obres per fer la rehabilitació superficial del ferm de la carretera N-260. Un d’ells, amb un pressupost de 602.000 euros, afecta un tram de 10 quilòmetres al voltant de la Seu d’Urgell. L’altre, amb una partida de 326.500 euros, abasta gairebé tres quilòmetres al municipi de Soriguera, al Pallars Sobirà.

En el cas de l’Alt Urgell, l’àmbit d’actuació va des del punt quilomètric 224 fins al 234, entre els municipis de la Seu, Montferrer i Castellbò i Ribera d’Urgellet. En aquest tram, es farà la reposició del ferm mitjançant estès de mescla bituminosa, del mateix tipus que l’existent a les zones a tractar, en un gruix variable entre tres i cinc centímetres en funció dels deterioraments existents. També es durà a terme la reposició de les marques viàries i de les juntes de dilatació existents a l’enllaç d’accés a la zona industrial de Montferrer, al punt quilomètric 231,1.

Quant a Soriguera, les obres es faran entre els punts quilomètrics 286,6 i 289,5, a prop de Sort. L’actuació s’emmarca en el programa de conservació i manteniment de la xarxa de carreteres de l’Estat, a través del qual s’han invertit més de 70 milions d’euros des de juny de 2018 a la demarcació de Lleida.

El subdelegat de l’Estat, José Crespín, va valorar positivament la licitació perquè creu que «és un exemple més de l’impuls a les tasques de conservació de la xarxa estatal de carreteres» i una mostra del «compromís de treballar per millorar la seguretat en la conducció dels usuaris». Crespín va destacar el fet que recentment «s’han licitat quatre projectes per aquesta carretera que representaran una inversió de més de 54 milions d’euros», el gruix dels quals estan destinats a la variant de la Pobla de Segur, i també es destina un milió a estudiar la futura millora del tram de la Seu d’Urgell que ara es reformarà, informa RàdioSeu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT