PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Andorra Winter Triathlon arribarà a finals de gener

Naturland i Sant Julià de Lòria seran els grans escenaris de la competició

Per El Periòdic

D’esquerra a dreta: Pérez, Gallardo, Majoral i Grau, ahir.
D’esquerra a dreta: Pérez, Gallardo, Majoral i Grau, ahir. | Toni Grasses

L’Andorra Winter Triathlon aterrarà al Principat els dies 28 i 29 de gener, en la que serà l’única prova d’hivern que tindrà lloc en el marc de l’Andorra Multisport Festival, conformat per quatre esdeveniments esportius organitzats per The Ironman Group. En aquesta competició, els atletes s’enfrontaran a tres disciplines: cursa a peu, bicicleta de muntanya i esquí de fons.


Aquesta tercera edició que acull el país serà també el Campionat d’Europa de triatló d’hivern 2023 (Europe Triathlon Winter Championship 2023), sent una decisió de l’European Triathlon Union, que portarà al Principat equips de tot el continent per desafiar-se a l’estació d’esquí de fons de Naturland.


Segons va informar ahir l’organització, s’espera la presència de més de 250 atletes d’una desena de països com Espanya, França, Alemanya, Noruega, Portugal, Romania, Suècia, Eslovènia, República Txeca, Estònia, Regne Unit i Àustria, sense oblidar la participació dels triatletes tricolor. La parròquia de Sant Julià de Lòria i Naturland seran de nou el punt de trobada dels centenars de participants i acompanyants, en una competició que arrencarà a Naturland el dia 28 de gener, a partir de les 09.00 hores i en la qual totes les proves estaran obertes al públic.


«Aquest esdeveniment internacional reforça Andorra com una de les millors destinacions per rebre competicions d’elit», va declarar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, mentre que el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, afegia que «la prova ens permetrà dinamitzar i fer créixer la parròquia al voltant del turisme esportiu, a més de posicionar l’esquí de fons a la Rabassa com a referent al Pirineu».


D’altra banda, el director Regional d’Ironman, Agustí Pérez, va assenyalar que «l’organització ha apostat per oferir els campionats d’Europa, però també el francès, el francoespanyol i l’Open, ampliant així l’accés a la prova de diferents atletes». Finalment, la directora de màrqueting i comunicació de Naturland, Vicky Grau, va dir que «és un repte acollir a casa nostra un esdeveniment d’aquestes característiques, que ens permet treballar conjuntament i continuar creixent». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT