PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

L’energia hidroelèctrica baixa un 10% respecte a la mitjana

Durant aquesta legislatura volen crear un parc eòlic

Per El Periòdic

Imatge corporativa de FEDA.
Imatge corporativa de FEDA. | El Periòdic

El director de FEDA, Albert Moles, va anunciar aquest dilluns en el marc de la presentació de les activitats relacionades amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible que la producció de la central hidroelèctrica de FEDA es troba, en aquests moments, entre un 10 i un 20% per sota de la producció habitual. Tot i això, el director de la parapública,-qui va detallar que la producció en termes de kilowatt hora és de 35 milions-  va assegurar que no és estrany en un entorn de variabilitat on existeixen temporades i mesos on es produeix molt i d’altres on es produeix molt poc. «Venim d’un any 2020 on vam assolir unes xifres rècord» ha recordat Moles.
En aquest sentit, Moles va destacar a tall d’exemple que aquest mes de març la producció es va situar molt per sobre de la mitjana a causa del fet que la fosa de la neu de les muntanyes es va produir un mes abans.


Relacionat amb la producció d’energia renovable, el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, va assenyalar que és important combinar tots els tipus de fonts. «S’ha de construir un parc eòlic i complementar-lo amb l’energia solar. La combinació de totes les energies provoca que el sistema elèctric sigui més eficient», va apuntar Forné mentre anunciava que s’està estudiant la possibilitat de col·locar aerogeneradors al pic del Maià. «Allò que podria preocupar més és l’impacte a escala visual, però és un tema de progrés al qual ens hem d’anar acostumant», va comentar Forné. «La idea és que durant aquesta legislatura es puguin tirar endavant aquests projectes en l’àmbit nacional» va afegir el secretari d’Estat de Transició Energètica. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT