PUBLICITAT

La factura de la llum puja

CARMEN TOMÀS

El ministre d'Indústria ha confirmat que la llum pujarà al gener com a mínim un 2%, en pujar els peatges, encara que havia reiterat que no ho faria en aquesta revisió. La mala notícia per als ciutadans no acaba aquí, ja que el rebut podria incrementar-se més.

Suposadament l'increment dels peatges es fa per la repercussió en la tarifa dels interessos del deute vinculat al nou dèficit de tarifa que suma 3.600 milions d'euros aquest 2013.

El ministre Soria va intentar al llarg de les últimes setmanes contenir els preus de l'electricitat per no tirar llenya al foc i alleugerar les ja maltractats butxaques dels ciutadans, però pel que sembla no ho ha aconseguit.

El dèficit de tarifa segueix incrementant-se i al final s'ha recorregut a la pujada dels peatges que paguem els consumidors. En aquest assumpte cal tenir clares algunes coses. Aquest dèficit de tarifa es genera cada any perquè suposadament els preus no cobreixen els costos.

Però també es genera pels costos de l'entrada en el mix energètic de les energies renovables, que són més cares de produir i que accedeixen a unes subvencions milionàries.

I és que no es va voler explicar en el seu moment que aquestes mal anomenades energies verdes tindrien aquestes conseqüències. És més cara i més tenim més megawatts instal·lats dels que necessitem. D'aquí, l'espectacular pujada que hem patit en els últims anys i el voluminós dèficit que s'ha anat generant i que cal pagar si o si.

No estaria de més que les milionàries subvencions signades pel govern de Zapatero s'anessin reduint sense que es posi en dubte fora d'Espanya la seguretat jurídica de què gaudeix aquest país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT