PUBLICITAT

La ruta mariana

FABIOLA SOFIA MASEGOSA

Periodic
Foto:

Com ja sabem, el nostre Santuari de Meritxell s'ha incorporat, recentment, a la Ruta Mariana. Amb aquesta incorporació, el Principat d'Andorra s'obre també al turisme religiós i, a més, tindrà l'oportunitat de donar a conèixer millor el patrimoni que posseeix, no tant sols dins d'aquest àmbit, encara pot conegut, sinó també el cultural i natural.

Aquesta ruta constitueix un itinerari d'interès religiós i cultural que uneix els santuaris del Pilar de Saragossa (Aragó), Torreciudad (Secastilla, Aragó), el Monestir de Santa Maria de Montserrat, el Santuari de Nostra Senyora de Meritxell i Lourdes (França). Un itinerari de fe i devoció vers la Verge Maria que inclou un gran i divers patrimoni cultural: rural, gastronòmic, natural, etc. Ja que des d'un començament aquesta ruta ha pretès, com se'ns explica des de l'Associació per a la Promoció de la Ruta Mariana, «potenciar el caire cultural, històric, natural i patrimonial de les ciutats, pobles i comarques per on discorre».

Com es pot observar, aquest itinerari passa per tres països diferents que són limítrofes entre si, fet que el converteix en un itinerari plural i multicultural amb importants atractius turístics per al visitant. La ruta acull visitants, no només creients, sinó amb tota mena de gustos: amants de l'art, de la natura, de la bona taula, etc.

Per tant, aquesta ruta de peregrinació mariana és en l'actualitat la més visitada i reconeguda, especialment, a Espanya i França, però també en altres països europeus com ara Itàlia, Portugal, Alemanya, etc.; acollint cada any uns dotze milions de pelegrins.

Però, s'hauria de dir que aquesta Ruta Mariana, com ja és ben sabut, no és una cosa nova. La Ruta Mariana sempre ha estat aquí des dels mateixos orígens dels santuaris. La devoció que professen els fidels i pelegrins per la Verge Maria no és un fet nou, és un fet tan antic com demostrat. Des de ja fa segles, milions de persones peregrinen als santuaris, de manera individual, en família, en grup, en romeria o en peregrinació, per tal de venerar, donar gràcies i demostrar la seva fe i el seu amor a la Mare de Déu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT