PUBLICITAT

Escenaris de 'Jocs de trons'

VESNA BERNARDIC

La ciutat de Qarth, la Fortalesa Roja i la Badia d'Aiguesnegres, escenaris d'algunes de les intrigues i batalles de la popular sèrie de televisió Joc de Trons, no només existeixen en la realitat sinó que poden ser visitats pels fanàtics d'aquesta saga fantàstica. Aquests escenaris, part de l'univers literari creat per George RR Martin i portat a la pantalla per la cadena HBO, han estat filmats a les ciutats de Dubrovnik i Split, a l'Adriàtic croat, dues localitats amb un enorme patrimoni monumental que han aprofitat Joc de Trons per oferir un nova oferta turística.

HBO va començar diumenge passat a emetre als Estats Units els capítols de la quarta temporada d'una sèrie que ha guanyat 11 premis Emmy. «Tots els que comparteixen la passió per la sèrie tenen ara la increïble oportunitat de veure per on va caminar Daenerys Targaryen, on és la Badia dels Esclaus i on va succeir tot», descriu l'agència Tours by locals sobre el recorregut Split- Joc de Trons.

«Conegui la fictícia ciutat de Desembarcament del Rei acompanyat del seu expert guia mentre explora el casc antic de Dubrovnik ... Pugi a la muralla de la ciutat, imagini les sagnants batalles, visita la Fortalesa de Lovrijenac per descobrir més sobre les malèfiques decisions del rei Joffrey. Seguiu les petjades d'Arya Stark ...», convida, per la seva banda, l'agència Viator. Per preus que van des dels 51 als 250 euros, es pot contractar recorreguts pels mateixos carrers que trepitgen els personatges de la sèrie i reconèixer paisatges com el de la batalla entre Stannis, el pretendent al tron?, i les tropes fidels del clan Lannister.

Les muralles medievals i el casc antic de Dubrovnik, l'illa de Lokrum, el jardí botànic de Trsteno Arboretum, la fortalesa Lovrijenac són els monuments reals que donen cos físic a aquests escenaris inventats per George RR Martin. «Quan mirava la sèrie vaig pensar que es tractava d'efectes especials, pensava que de cap manera es podria trobar un lloc tan bonic. I sí, és real», comenta a HBO l'actor xilè-nord-americà Pedro Pascal, que acaba d'incorporar-se a la sèrie com el príncep Oberyn Martell, àlies Escurçó Vermella.

«Dubrovnik ofereix un recorregut especial pels llocs de rodatge per als amants de la sèrie», explica Jelka Tepsic, de l'Oficina Turística d'aquesta ciutat, coneguda com la perla de l'Adriàtic. Tepsic assegura que el rodatge d'una sèrie tan popular atorga un valor afegit al port adriàtic i el seu entorn , ja famosos pel seu enorme valor cultural i històric .

Per exemple, el fort Lovrijenac, del segle XI, es converteix en la sèrie en la Fortalesa Vermella, on s'ubica el Tron de Ferro dels Set Regnes. Amb l'afany de facilitar l'accés dels aficionats espanyols, l'oficina turística de Dubrovnik ha editat en cooperació amb l'aerolínia Vueling (que ofereix vols entre Barcelona i Dubrovnik) i la televisió Canal+ (que emet la sèrie a Espanya) un mapa en castellà amb les localitats del rodatge. Dubrovnik i els seus voltants van ser utilitzats en el rodatge de la segona i quarta temporada de la sèrie, en què també es van emprar localitzacions d' Split. El casc antic d'aquesta ciutat conserva molts monuments romans i acull un palau del segle III, i igual que Dubrovnik, està considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT