PUBLICITAT

El somni anhelat d'un poble

  • No defalliu doncs la hora de despertar-nos està molt a prop
RAIMON RIBAS
Secretari de Política Parlamentaria de la Regional d'ERC de l'Alt Pirineu

Com va dir el pastor protestant Martin Luther King, «Tinc un somni […]», els catalans també tenim un somni, un somni de llibertat i igualtat entre tots els pobles de la terra. Però aquest somni s'ha de construir entre tots, doncs tots formem part de la mateixa nació. Una nació que no s'ha construït a partir de la sang dels predecessors com creuen els dirigents del Partit Popular, sinó una nació que s'ha construït a partir de la integració de nous conciutadans.

No importa si són del nord o del sud, de l'est o l'oest; si creuen i lluiten per aquella nova terra d'acollida, tenen el mateix dret i deure de ser igual que la resta doncs, com va dir el president Pujol, «és català tot aquell qui viu i treballa a Catalunya i en vol ser».»

En aquesta frase rau la força del nostre somni doncs, anem a crear un futur nou, en què tots els catalans han i deuran aportar el seu gra de sorra, per construir un nou país, més social, democràtic, just i pròsper, en què ningú quedi exclòs per raó de gènere, de sexualitat o de pertinença.

Però aquest somni té moltes incerteses i inseguretats no per la nostra voluntat, sinó per la voluntat dels altres per parar-nos. No deixar-nos progressar com a poble, i tenir-nos retinguts per una suposada pàtria superior indivisible. No podem dividir allò que mai ha esta unit.

Ara estem el segle XXI i aquest segle ha de ser el de la democràcia, en què els conflictes s'han de resoldre pel diàleg i no per les armes. El gran salt dels catalans és buscar la paraula per dirimir el conflicte, mentre que el gran problema dels polítics espanyols és l'anquilosament perpetu al segle XIX, on les armes, l'amenaça i la intimidació constant són les eines que tenen per resoldre conflictes.

Actualment estem a la recta final d'aquest gran somni, un somni que porta moltes dècades lluitant perquè cali al teixit català, i ara ha arribat aquest gran moment. Però hi haurà un moment en el nostre somni que tot quedarà fosc, per les pressions, incerteses, inseguretats i temors, però amb la llum de l'esperança, determinació, voluntat i convicció, aquesta foscor desapareixerà per despertar-nos en un nou dia com a ciutadans de la República Catalana. Com va dir John Fitzgerald Kennedy, “la llibertat política és la condició prèvia del desenvolupament econòmic i del canvi social».

Per tant, no defalliu doncs la hora de despertar-nos està molt a prop i és en aquests moment quan ens necessitem més els uns dels altres per crear un nou Estat.

Visca la República Catalana! 

 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT