PUBLICITAT

El congrés de Ld'A

FERRAN COSTA
EMPRESARI

El dia 6 de novembre Liberals d'Andorra va celebrar un congrés on es presentava, a la militància i a tots els simpatitzants que es van voler apropar a l'esdeveniment, el decàleg que ha de servir de base per confeccionar un programa electoral de cara a les properes eleccions de la primavera.

Aquest decàleg és el fruit d'un profund exercici de reflexió i anàlisi del que pensa la militància del partit i de les trobades que, al llarg dels dos darrers anys, membres de l'executiva de Liberals d'Andorra han tingut amb agents socials, econòmics i institucionals d'Andorra.

Liberals d'Andorra és una força política ben viva i té molt a dir i molt a aportar a l'escena política andorrana en els propers comicis. Aquests darrers mesos, s'ha acusat Liberals d'Andorra de no presentar solucions ni alternatives i d'estar en contra de totes les propostes, però això no és veritat. Hi ha hagut propostes en el transcurs dels darrers anys i al congrés se'n van oferir de noves.

També s'ha acusat Liberals d'Andorra d'immobilistes. Els qui governen no han entès, o no volen entendre, que moure's cap a una altra direcció diferent de la seva no és no fer res. La seva manera de governar ens aboca a un futur incert i no gens prometedor i, segons el president de la formació, no volem treballar cap a aquesta direcció. Si per immobilisme s'entén donar suport a les persones del país, a l'emprenedoria i a les empreses autòctones per damunt de tot, tant se val!

El cap de Govern fa política, molta política, però, això sí, no governa. És un gran comptador de vots, potser el millor. Fa temps que fa giragonses i acrobàcies perquè ell i molts del seu equip puguin conservar càrrecs públics. El resultat és que ell se centra en aquest objectiu i qui realment governa són altres. I passa el que passa, que es fa allò que no portava el programa, i per tal de sumar s'aixopluguen sota el mateix paraigua un aiguabarreig d'interessos que, difícilment, es posaran d'acord a l'hora de legislar.

Els darrers esdeveniments prediuen que l'actual cònsol d'Andorra la Vella també pujarà al carro de DA. Que ho faci, és plenament legítim, però potser cal tenir en compte que, en política, dos més dos no sempre fa quatre. Si una cosa ha tingut Liberals d'Andorra és la capacitat de mantenir una coherència política (és a dir, una ideologia liberal), el rigor i el treball dur, tenaç i constant seguint unes idees i una direcció clares.

Ara caldrà veure com anirà la propera campanya electoral. Tal com vaticinava dies enrere Toni Martí, serà una campanya intensa i dura on totes les forces polítiques representades tindran l'oportunitat de mostrar el seu projecte de país. Liberals d'Andorra ja ho va fer el dia 6, presentant els eixos vertebradors del seu projecte de futur per a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT