PUBLICITAT

Escriure al Pare Noel

FABIOLA SOFIA MASEGOSA
Periodic
Foto:

Arriba el Nadal i tots els nens volen tenir els seus regals. Però, per això, hi ha dues coses imprescindibles: haver-se portat bé i escriure una carta al Pare Noel explicant-li el que desitgen el més concretament possible. El primer que s'hauria de tenir en compte és que els pares han d'ajudar al nen a escriure aquesta carta amb la finalitat d'inculcar-li certs valors fonamentals a la vida. Cal explicar-li que el Pare Noel no pot portar-li tot el que desitja, que ha de triar amb moderació les seves preferències. Per això, seria bo redactar primer una llista amb tots els regals que desitja i després anar ratllant fins arribar a deixar només els que es considerin realment aconsellables per al nen.

S'ha vigilar l'excés i fomentar sobretot la varietat. Aprofitant això, se li ha de fer veure al petit que no pot pensar només en ell mateix, que hi ha molts altres nens al món que tenen o haurien de tenir també els seus regals. Fomentar en ell el valor de l'empatia, de pensar en els altres i no només en ell, de compartir. Deixar-li demanar tot el que vulgui i complaure'l al màxim, encara que en ho puguem permetre'ns, no l'ajuda gaire en la seva formació com a persona.

Després el nen ja pot començar la seva carta. El millor és que sigui una carta personalitzada, realitzada per ell mateix i que li faci sentir-se més implicat en tot el procés. Així, el primer de tot, és que el nen recordi al Pare Noel –encara que ell ja ho sàpiga– que s'ha portat bé durant tot l'any. Després, ja ve la llista amb els regals.

Una vegada que hagi acabat amb la seva llista, recomana-li que es recordi de acomiadar-se educadament del Pare Noel, que fiqui la seva carta dins d'un sobre adreçat al Pol Nord, i que te la doni. Tu ja t'encarregaràs de portar-la al correu perquè arribi al Pare Noel.

El fonamental és recordar sempre als més petits que el Nadal és una època per celebrar el Naixement del Nen Jesús, i encara que per a ell els regals siguin molt importants, és necessari que comprengui que no solament es tracta d'això, sinó també de compartir aquestes festes en família al costat de la gent que et vol i es preocupa per tu de debò.

Els pares poden aprofitar l'ocasió per ensenyar al nen con s'escriu una carta. Recordar-li que deu fer una bona lletra, no cometre faltes d'ortografia i mantenir la carta neta ja que d'aquesta manera ajudarà al Pare Noel en la seva tasca de llegir totes les cartes dels nens i les nenes. I sobretot, aprofitar l'ocasió per tenir un bon començament del Nadal i passar una bona estona amb el teu fill! 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT