PUBLICITAT

El 27-S, confia amb Socialistes

Ningú em negarà que les properes eleccions al Parlament de Catalunya, el pròxim 27 de setembre, seran diferents de les celebrades fins ara.
Per alguns, perquè creuen, erròniament sota el meu punt de vista, que si guanya l’opció independentista Catalunya esdevindrà un nou país d’una manera ràpida i fàcil. D’altres, perquè volen instaurar un nou sistema econòmic i polític, sense concretar molt bé com. I uns tercers que simplement volen que tot segueixi igual. 
 
Des del PSC volem un canvi de govern per tal que hi hagi un Parlament que es centri en donar solucions concretes i estigui al costat de la ciutadania. Un Parlament que actuï amb exemplaritat, sense corrupteles, i que es centri en acabar amb l’augment de les desigualtats o amb els mals governs de CiU, entre d’altres. També volem formar un govern que estigui capacitat per aconseguir un nou acord entre Catalunya i la resta d’Espanya; un acord que sigui factible des de la negociació política i que aporti prosperitat a Catalunya. De ben segur que els resultats de les eleccions al Parlament i, posteriorment, al Congrés del Diputats obriran un nou escenari que farà possible que els i les catalanes tornem a sentir-nos respectats. En qualsevol cas, tots coincidirem en que així no podem seguir i que cal obrir una nova etapa de bon govern i ambició política. Des del PSC reivindiquem la bona gestió i el Catalanisme polític; prou cortines de fum i falses promeses i més respostes clares!
 
Estem cansats de veure un govern català molt poc preocupat per evitar el desmantellament dels serveis públics i l’empitjorament de la cohesió social i territorial; especialment a les nostres comarques (despoblació, empobriment i envelliment de les zones rurals).
 
Amics i amigues, Catalunya necessita un canvi: un nou President, amb un nou govern i noves idees, i no seguir amb les polítiques del President Mas. Per la nostra part, a les Comarques de Lleida, el Pirineu i l’Aran la necessitat de canvi encara és més imperiosa per l’abandonament i el menysteniment del govern de CiU, recolzat per ERC, ja que la caiguda de les inversions i la retallada de serveis públics ha estat major a les nostres terres que a la resta de Catalunya. 
 
Les xifres són molt clares. Al pressupost del 2015 s’ha produït una retallada del 60% de les inversions a Lleida i un 40% al Pirineu respecte l’exercici anterior, mentre que la mitjana catalana ha pujat un 12%. Caldria recordar que el nostre és el territori més extens de Catalunya, amb més dificultats orogràfiques i amb més dèficit d’infraestructures. Aquesta desproporcionada retallada ha suposat la pràctica desaparició de diners per millorar camins i carreteres, la cobertura de telefonia i internet o de regadius, entre d’altres. 
 
Un altre exemple de l’oblit cap a casa nostra del govern de Mas fa referència al sector Agroalimentari, estratègic per Lleida, i primer sector econòmic de Catalunya (representa el 3,6 % del PIB). S’ha retallat un 40% el pressupost del Departament d’Agricultura en 4 anys. Així resulta impossible donar respostes als reptes del sector sense els recursos necessaris o pagar els deutes pendents amb el agricultors i ramaders, amb retards de fins a 3 anys. Tampoc és cap secret que la promoció dels Parcs Naturals no ha estat una prioritat dels darrers anys ja que han patit una retallada del 60%.
 
Crec que, més enllà del descens dels recursos degut a la crisi o a un dèficit del finançament autonòmic, que existeixen, la gestió del govern Mas dels darrers anys ha apostat per un canvi de model dels serveis públics. S’han recentralitzat molts serveis cap a les grans capitals tot perjudicant, especialment, els ciutadans i les ciutadanes de les comarques més rurals i allunyades.
 
Lamento, també, la passivitat que he observat a l’hora d’ajudar a grans empreses del nostre territori en la seva continuïtat. Empreses que malgrat poder ser viables no han pogut fer front a la situació actual de crisi; havent-se pogut evitar molts acomiadaments (Copirineu, Tradema o Indox, entre d’altres).    
Nosaltres lluitarem per oferir un canvi de govern al capdavant de la Generalitat, amb una alternativa d’esquerres i catalanista. Un govern que tingui com a prioritats: 1. La reactivació econòmica, 2. La cohesió social i el manteniment de serveis públics, 3. La regeneració democràtica i 4. Un nou encaix entre Catalunya i Espanya. En aquesta línia, com ja deus saber, hem optat per un eslògan de campanya prou clar: «Una Catalunya millor, en una Espanya diferent».
Per acabar, i per a totes aquelles persones que tinguin la temptació de dir que no presentem alternatives o propostes concretes per capgirar aquesta situació adversa, val a dir que el PSC ha estat el primer partit polític en presentar el seu programa electoral per als propers comicis (mentre d’altres encara no en tenen i alguns hi concorreran sense) i, també, que al llarg d’aquesta legislatura que acaba, els Diputats per Lleida del PSC hem estat els més actius, tot impulsant 680 iniciatives parlamentàries, per fer una defensa aferrissada de tots els ciutadans i totes les ciutadanes de Lleida, el Pirineu i l’Aran. 
 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT