PUBLICITAT

El vaper

Avui us voldria parlar del vaper i de la cigarreta electrònica, com veieu ja començo realitzant una diferenciació prou clara entre els dos models. Us explico.

El vaper o vaporitzador personal, va sorgir com una eina per aquells que pretenen deixar de fumar i que malauradament ja sigui amb la força de la voluntat o amb la medicació tradicional no arribaven a fer-ho, o el que és pitjor agafaven medicaments, gomets de nicotina, xiclets i continuaven fumant.

No seré jo qui digui que el vaping és innocu per la salut, el que si puc dir és, que com a mínim si sabem el que porta. Per un costat el propilenglicol i d’un altre la glicerina vegetal són els principals ingredients, evidentment després hi ha els saboritzants alimentaris que s’utilitzen en aquests. Per què dic que sabem el que porta? Perquè la Unió Europea indica que els líquids que es fan servir entren dins la categoria alimentària, i per això s’han de comunicar tots els components així com indicar dates de caducitat, etc. Ara algun diran i la nicotina què? Evidentment, la nicotina és el principal problema dels vapers, però és de justícia dir que la nicotina en els vapers no deixar de ser un component opcional. Anem a un cas concret, jo vaig intentar diversos cops deixar el tabaquisme sense èxit, per desgràcia. I encara que vaig començar a vapejar amb 6mg de nicotina, també és cert que vaig anar reduint a la meitat cada ¾ mesos fins a arribar a l’objectiu de 0mg, haig de dir que fa uns quatre anys que no toco cap cigarreta i vora 3 que el vapeig és només una cosa esporàdica i que a dures penes arribo a gastar uns 150ml de líquid per any. Ara bé la cigarreta electrònica tal com la veig jo ha sigut la maniobra de les tabacaleres per desprestigiar el vaping, ja que el tabac escalfat segueix sense cap control dels components del mateix i sembla que més d’un li han agradat els informes finançats per les tabacaleres per alertar sobre els perills del vapeig. Ja em perdonareu, però si haig de triar entre el vapeig com mesura per deixar el tabaquisme o continuar fumant o tinc molt clar i així ho vaig fer ja fa alguns anys. És cert que es tracta d’una cosa nova i que encara no arribem a saber del cert les conseqüències que pot tenir a molt llac termini. A curt, us les dic jo. Respiro millor, no em canso tant, pràcticament he deixat de roncar (la Sandra ho agraeix?, i he deixat de perdre moments amb companys i família, per tal d’anar a la terrassa a fer la cigarreta. És evident que existeix el perill de què sigui la porta d’entrada al tabaquisme, igual que la Cervesa ho és a l’alcoholisme. Però de veritat, amb els números sobre la taula. No és millor que tinguem una altra opció per intentar deixar de fumar i amb això també reduir la despesa publica sanitària en derivats del tabaquisme? O és que preferim que la gent per defecte continuï fumant? O el que seria pitjor, preferiu aquesta opció amb tal de continuar tenint articles subvencionats i ingressos fixos per aquest concepte a l’estat? Només heu de buscar una mica a internet per veure la campanya que s’ha generat en contra del vapeig i qui l’està subvencionant. De pas podeu buscar articles independents o fins i tot la taxa d’èxit que té en qui vol deixar de fumar. Si li dediquéssim els mateixos esforços contra el tabac que contra el vaper, aniríem millor. En fi, crec que per avui ja he donat prou la tabarra. Recordeu, sempre acaba sortint el sol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT