PUBLICITAT

Cultura popular i tradicional de Rècord Guinness

EDITORIAL

Andorra no és terra de castellers. Més ben dit, fins fa poc Andorra no era terra de castellers. Ara ho és, ara ja té colla castellera i molt activa.

Potser no faran castells de gamma extra fins d'aquí a molts anys, és cert, però de moment són força gent i, el que compta: amb molta motivació.

Però els castellers estan de moda. Des de fa uns anys allò que va començar fa més de 200 anys a Valls amb la rivalitat entre menestrals i pagesos per veure qui aconseguia aixecar el castell més amunt, s'ha acabat convertint en un espectacle que fins i tot és retransmès per la televisió amb les últimes tecnologies. En la darrera dècada han nascut nombroses colles castelleres (la d'Andorra inclosa) que se sumen a una manifestació de cultura popular i tradicional que ha anat pujant de sud a nord per Catalunya fins arribar ara al Principat.

I és que veure castells en directe és tot un espectacle. El seu lema: Força, equilibri, valor i seny, transmet a la perfecció el que es viu en una plaça castellera en el moment de fer aquelles construccions que tant s'han assajat entre setmana. I molta força és el que caldrà a l'empresa que pretén organitzar un espectacle enorme al Principat. Un ambiciós projecte d'aconseguir un rècord Guinness de castellers aixecant-se tots alhora, tal com fan cada 10 anys a les Decennals de Valls, on és l'únic lloc on es troben totes les colles i s'apleguen més de 10.000 castellers.

I equilibri també li caldrà perquè aconseguir els diners necessaris per un projecte de tanta envergadura deu ser complicat. Però tot i la dificultat, posats a idear projectes que col·loquin Andorra al món i facin que la gent, encara que sigui per uns minuts, miri cap al Principat, pocs se'n trobaran de tan espectaculars com aquest.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT