PUBLICITAT

Meritxell Colell Docent

«Les textures d’un plat em criden molt l’atenció»

Per Sònia Lecha

La docent Meritxell Colell.
La docent Meritxell Colell.

Meritxell Colell és una apassionada de la gastronomia. Va començar a publicar receptes i a recomanar restaurants d’Andorra al seu canal d’Instagram @food_and_meri fa uns cinc anys. M’agrada descobrir productes i plats nous per tal d’ampliar el meu ventall gastronòmic. Moltes vegades escull les seves escapades fora d’Andorra en funció de la gastronomia de la destinació. El fet de ser celíaca li ha presentat limitacions a l’hora de menjar fora.
 
–Quin és el primer plat que recorda haver cuinat?
–No sé si va ser el primer plat que vaig cuinar, però sé que de molt petita ja ajudava  casa a fer-lo. Es tracta d’un dels plats familiars de Nadal: el pollastre farcit. Sempre ajudava a elaborar el farciment a base de fruits secs, fruita seca i carn. Per fora, l’untàvem amb herbes i llard de porc perquè quedés ben cruixent i gustós, i s’enfornava unes quantes hores. L’olor impregnava tota la casa.

–Quin és el record més bonic que té amb la seva família i la gastronomia?
–Sempre ens ha agradat molt la gastronomia a casa. Un record bonic és l’elaboració dels panellets en família o la mona de Pasqua. És curiós, però molts dels meus records bonics són al voltant d’una taula, menjant i compartint bones estones.

–S’ha format en l’àmbit gastronòmic o és una cosa que li surt innata?
–Em surt de manera bastant innata, però he fet diverses formacions per tenir més domini d’algunes tècniques concretes o per aprendre a fer plats nous que em facin sortir de la meva zona de confort. Crec que la passió per la cuina, en la majoria dels casos, es té o no es té. En el meu cas, des de ben petita ja se’m veia aquesta passió que tinc per la cuina en general.

–Quan li presenten un plat, en què es fixa primer?
–Em fixo en si en tindré prou o si em quedaré amb gana! Bromes a part. És cert que m’agrada que les quantitats siguin generoses, però els colors i les textures són quelcom que em crida molt l’atenció d’un plat. M’agraden molt les textures cruixents i també els contrastos de dolços i salats.

–Quins ingredients ha de tenir un bon plat?
–Sigui quin sigui el plat, ha de partir d’un bon producte. Si el producte és bo, normalment, el resultat és excel·lent. Si m’he de quedar només amb alguns ingredients en concret he de dir que m’enamoren els plats amb formatge, foie o tòfona. Són tres ingredients que acaben de vestir un plat. Aquí a Andorra tenim productes de molta qualitat que fan que la nostra gastronomia sigui excepcional. 

–Fa uns anys es va obrir el compte d’Instagram @food_and_meri per compartir amb la gent els seus plats i recomanacions de restaurants. Quin feedback ha rebut?
–El feedback sempre ha estat molt positiu. T’adones que la gent creu en tu i moltes vegades et té de referència per anar a un restaurant o per confeccionar alguna recepta; sempre és molt gratificant. Acostumo a ser propera i transparent, i és quelcom que la gent valora molt positivament.

–Quins objectius té per al 2024?
–En general, m’agrada ser realista i plantejar-me objectius realistes. Si em centro en els objectius gastronòmics m’agradaria seguir compartint amb els meus seguidors experiències boniques al voltant d’una taula i realitzar més viatges gastronòmics. Aquests viatges són una bona manera d’unir dues de les meves grans passions: la gastronomia i viatjar. Així que espero que aquest 2024 vingui carregat de moltes experiències gastronòmiques compartides amb aquells qui estimo. 

–Ser celíaca i intolerant a la lactosa li posa molts límits a l’hora d’anar a menjar. Quines alternatives té?
–Crec que encara queda bastant camí a recórrer en aquest sentit. Falta una mica de conscienciació tot i que cada vegada trobes més opcions i més restaurants que ho tenen en compte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT