PUBLICITAT

ADORACIÓN MEDINA Formadora científica

ADORACIÓN MEDINA «Costa inserir el concepte de les vídeo classes»

La formadora científica Adoración Medina.
La formadora científica Adoración Medina.
Llicenciada en Ciències Matemàtiques i amb un Máster en Formació del Professorat d’Educació Secundària i Batxillerat, Adoración Medina compagina la seva passió per les matemàtiques i la ciència amb la seva empresa Aula 2.0 Ado Medina, oferint una formació científica personalitzada a joves i adults. 
 
–Com sorgeix l’Aula 2.0 Ado Medina?
–De moment, el projecte el porto amb el meu fill, que està estudiant enginyeria informàtica i administració i direcció d’empreses. Jo soc llicenciada en matemàtiques i col·laboro en la UNED, i a partir d’aquí, vam decidir muntar el projecte per oferir una formació científica personalitzada, és a dir, ens dediquem a tractar individualment cada cas i oferim reforços matemàtics o de les ciències en general. Per ajudar també als estudiants que aspiren a carreres amb notes de tall altes, com medicina. 
 
–Com ofereixen aquesta formació personalitzada?
–Són classes totalment individualitzades i també tenim muntat un servei de vídeo classes per als estudiants universitaris que estan fent els seus estudis a fora, tot i que poden venir els caps de setmana, però així, quan no poden assistir presencialment fem les classes a través d’Internet. 

Les classes presencials les fem a la Seu, però tenim gent de Barcelona, Bellver, Puigcerdà, Girona, Andorra... de tot arreu. Perquè els alumnes saben que quan no poden venir podem fer les classes per Internet. També els ajudo via correu electrònic. I com que a la UNED ja treballem així –jo soc tutora virtual de màsters– vaig pensar en aplicar aquest desenvolupament online a la meva feina.
 
–Té alumnes d’Andorra? 
–Sí, en solem tenir bastants d’Andorra, ara mateix tinc un noi de quart d’ESSO, però n’hem tingut de diversos nivells. També tinc gent de la UNED i ajudem a fer els cursos d’accés. I fem una cosa nova –que ens ho han demanat molt–, assessorar a confeccionar els treballs de recerca o de fi de grau. 
 
–Quins estudis abasten?
–Ens basem sobretot en la formació a nivell de batxillerat, però també d’universitaris. Tot i que amb aquests darrers fem matemàtiques i alguna cosa de física, perquè és un nivell més alt. També col·laboro en una revista de la Seu on publico una secció de matemàtica recreativa, un tema que m’agrada molt i que utilitzo per a motivar als estudiants en aquest estudi.
 
–Quan temps fa que el projecte està en marxa?
–El projecte el vaig muntar el setembre de l’any passat, em vaig presentar a la Seu d’Urgell en un concurs que van fer per a empresaris i vaig guanyar el primer premi, i ara ja portem una mica més d’un any al viver d’empreses de la Seu. Però sempre ens seguim format per continuar avançant.
 
–En quins aspectes volen avançar?
–Volem millorar més tot el tema de les vídeo classes, perquè costa bastant introduir aquest concepte. Els joves utilitzen molt Internet però no acaben de veure que és el mateix fer les classes presencialment que de manera online. Ens està costant força inculcar aquest aspecte. També estem valorant el fet de gravar el que fem en vídeo i penjar-ho a plataformes online com Youtube. 
 
–Quina acollida té la iniciativa?
–Ara mateix tenim molta feina, tenim llista d’espera, no tenim ni una hora lliure. Tenim molta demanda i això és molt bo quan acabes de començar.
 
–Quina meta es plantegen?
–La nostra meta és seguir en aquest nivell, formar-nos cada cop més i oferir més servei, i a la llarga, poder tenir a algú que m’ajudi a oferir aquests serveis, perquè com estic jo sola fent les classes i no vull grups –com a molt he tingut alguna parella–, no puc fer més hores de les que ja faig i potser d’aquí un temps buscaré a algú que comparteixi les idees de formació a alt nivell. 

I sobretot, també volem potenciar i millorar el servei online amb el meu fill, que és la part tècnica de l’empresa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT