PUBLICITAT

MANEL CASTILLO GEMMÒLEG

MANEL CASTILLO: «Tots els diamants tenen un carnet d’identitat»

El gemmòleg Manel Castillo, al seu establiment.
El gemmòleg Manel Castillo, al seu establiment.
Forma part de la primera promoció de geòlegs de la Universitat de Barcelona especialitzats en gemmologia i brillants. Va entrar en contacte amb el més dur dels minerals quan només comptava amb 14 anys  mentre treballava d’aprenent a la joieria d’uns familiars. Avui és gerent de la Companyia Internacional del Brillant, especialistes en inversions en diamants ètics. / Per MIREIA AGUILAR PARDO // Foto EMILIO PRENAS

–Què és un brillant ètic?
–Aquell que ha estat certificat pel Consell Superior del Diamant (Europa) o per l’Institut de Gemmologia Americà (Estats Units) que, a més de certificar la puresa, també certifiquen que no es tracti de diamants de sang, és a dir que no s’utilitzen per finançar guerres o s’obtenen mitjançant esclaus.

–Què diferencia un diamant de joieria d’un d’inversió?
–Els segons constitueixen només el 2%  de la producció mundial i tenen unes característiques de talla i color impecables.

–D’on són originaris els diamants d’inversió?
–De diverses zones: Austràlia, Àfrica, Estats Units, Índia però no importa tant el país d’origen, el més important és que estigui certificat per un dels organismes oficials que verificarà i controlarà el productor per certificar que tot és correcte i legal. Així, no depenen de la legalitat de determinats països, sinó d’uns estàndards aprovats internacionalment.

–Com pot saber l’inversor que està adquirint un diamant ètic i de la millor qualitat?
–Totes les peces venen amb numeració làser, una mena de DNI de la pedra, que està regulat a escala mundial. Permet saber qui ha tallat la pedra i qui l’ha importada, té una completa traçabilitat.

–Quins són els avantatges d’invertir en diamants?
–A diferència de l’or, el preu del diamant no fluctua ni al llarg de l’any ni depenent del lloc del món on es compri. Tot això ho regula l’índex internacional Rapaport, que només varia un cop l’any i creix anualment al voltant d’un 2%.

–A partir de quina xifra podria començar a invertir?
–Hi ha diamants de tots els preus per obtenir una rendibilitat interessant, nosaltres comencem a treballar amb diamants  d’un quirat.

–Doni’m una xifra en euros, si us plau.
–El mínim per a començar a invertir és d’entre 20.000 i 50.000 euros però depèn de la rendibilitat que es vulgui obtenir, perquè fins i tot en un diamant de 2.000 euros el guany està garantit gràcies a l’índex Rapaport.

–Quin és el perfil de l’inversor?
–El 80% és un que ve directament redirigit pels bancs i ens dona la seguretat que ja  ha passat un filtre de verificació. Això és important perquè nosaltres hem de saber perfectament amb qui estem treballant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT