PUBLICITAT

Juan López Xef i empresari

«El meu local unifica la cultura, la cuina saludable i l’esport»

Per Pol Forcada Quevedo

Juan López.
Juan López.

D’origen corunyès, el Juan López va arribar al Principat fa 22 anys. Actualment en té 45, i és professor de gimnàs, xef, i propietari d’un local que unifica tres negocis.

–Quan va arribar al país?
–Fa 22 anys. Ho vaig fer com a xef de diferents hotels. Tot i que en l’actualitat exerceixo d’empresari portant diferents tipus de negocis de restauració i gimnàs.

–Un d’aquests és l’ubicat a la plaça Rebés.
–Així és.

–Com va sorgir la idea?
–Arran de la covid. Jo tenia un gimnàs molt petit, i se’m va començar a desapuntar molta gent. Llavors, o tancava el negoci o em reinventava i buscava una altra cosa diferent i amb altres expectatives. 

–Quin és el concepte general? Al local se’n barregen tres diferents.
–Em vaig decidir per buscar un concepte del mateix que es fa a Barcelona o França, per exemple, on hi ha cafeteries amb llibreries. Ho vaig agafar i vaig unificar la cultura, amb la llibreria; la cuina saludable, amb la cafeteria; i l’esport, amb un gimnàs.

–És una idea pròpia, no?
–És una cosa completament diferent. Ajuntar les tres filosofies de vida en un sol espai. No hi ha cap lloc al món on la gent pugui anar a fer esport, menjar bé o llegir un llibre, així que sí, crec que és una idea pròpia.

–I quan es va fer realitat?
–A l’octubre vam fer un any, després de molts problemes que ens va posar el Govern per poder tirar-lo endavant pel fet d’obrir tres comerços en un mateix local, però al final ho vam aconseguir. Vam estar lluitant des del maig fins a l’octubre.

–Per què són aquests tres sectors i no uns altres?
–La idea inicial era fer un gimnàs, ja que soc entrenador de boxa, a banda de xef de cuina. Per tant, són les dues coses a les quals em dedico. Com que ens quedava un espai lliure vam buscar socis que es dediquessin al món de la literatura, i entre aquests va aparèixer la llibreria La Puça, que vam absorbir i es va convertir en La Trenca. Així s’ajunten aquesta, el First Round com a gimnàs, i l’All Day Resto Café.

–Quina és la funció de cada un d’aquests comerços?
–El restaurant per a oferir gastronomia saludable. El gimnàs es tracta d’una escola d’esports de contacte, on fem boxa, kickboxing i defensa personal. I per a La Trenca ens basem molt en tenir una llibreria amb productes de quilòmetre zero. Tenim molta literatura catalana i artistes del país. Coses que altres llibreries no tenen en compte.

–Repetirà el model de negoci?
–En un futur potser obro un altre restaurant amb llibreria a Escaldes-Engordany, m’agradaria molt, però afegir un gimnàs ja és més complicat perquè n’hi ha molts a Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT