PUBLICITAT

IAUSA s'incorpora al projecte de planta de biomassa a l'Alt Urgell

  • El ple debat la possibilitat que l'explotació beneficiï els boscos comarcals
  • El Punt Jove s'adhereix a la xarxa Eurodesk per facilitar la mobilitat laboral
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
El ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, dijous a la nit. Foto: EL PERIÒDIC

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha ratificat incorporar la societat IAUSA al projecte de planta de biomassa. L'ens hi aportarà el 15% de les accions, amb una aportació inicial de 22.500 euros.

El president del Consell, Jesús

Fierro, va valorar aquest tràmit com una pas més per a un projecte viable i molt important per tal de donar sortida econòmica als boscos de la comarca, durant el plenari celebrat dijous a la nit.

Des del PSC-Progrés es va expressar el suport al projecte, si bé l'alcaldessa de les Valls d'Aguilar, Dolors Vidal, va demanar que es contempli no només la zona d'Alinyà, sinó tot el territori. L'equip de Govern va rebre bé la proposta, però van puntualitzar que no sempre és fàcil arribar a acords amb els propietaris forestals per poder-ne extreure fusta. Un altre punt significatiu del ple va ser la incorporació al programa Eurodesk, que fomenta la mobilitat laboral arreu d'Europa per a menors de 35 anys. La consellera comarcal de Joventut, Mireia Pellicer, va destacar que l'Alt Urgell esdevé l'únic indret de Catalunya adherit a aquesta xarxa, juntament amb la ciutat de Barcelona.

Pellicer creu que l'Eurodesk és interessant per a tots els joves aturats o que vulguin canviar de feina, independentment del seu nivell d'estudis. El Consell també ha formalitzat el conveni laboral del nou Consorci d'Atenció a les Persones, que impulsa conjuntament amb l'Ajuntament de la Seu. Des del PSC-Progrés, Dolors Vidal va reiterar el rebuig a la manera com s'ha dut a terme el canvi, ja que consideren que augmenta costos en temps de crisi econòmica.

En canvi, l'equip de Govern va defensar que el consorci serveix precisament per racionalitzar els serveis socials i va assegurar que s'ha garantit el manteniment de tots els drets i condicions dels treballadors. Fierro va valorar positivament les primeres setmanes de funcionament.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT