PUBLICITAT

600 infants a l’activitat de pesca sense mort aquest estiu a Encamp

Es consolida com a complement del Funicamp i a la ruta dels Orris

Per El Periòdic

Laura Mas, Guillem Casal i Josep Maria Cabanes, ahir.
Laura Mas, Guillem Casal i Josep Maria Cabanes, ahir. | d’encamp

La pesca «sense mort» al Cubil atreu uns 600 infants entre juliol i agost, consolidant-se com una de les activitats complementàries a la pujada en Funicamp fins a Solanelles i la ruta dels Orris que ofereix la parròquia d’Encamp.

Des de l’obertura de Funicamp fins al dia 11 de setembre hi haurà una guia especialitzada que ensenya les diferents tècniques de pesca als infants que arribin fins al Cubill.

L’activitat es va iniciar per primera vegada l’any passat, i ahir la cònsol major, Laura Mas, diversos consellers comunals, el ministre de Medi Ambient, Agricultua i Ramaderia, Guillem Casal, a més del president de la Federació andorrana de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, van fer una visita al llac del Cubill coincidint amb l’horari de l’activitat, on hi havia 20 infants de l’Àrea de Jovent.

La cònsol major, Laura Mas, va explicar que «per segon any consecutiu hem ofert la pesca sense mort gratuïta per als menors de 14 anys a l’estany del Cubil, com a activitat complementària a les visites als orris de Cubil i Encerrera».

Les activitats han sigut gratuïtes per als infants d’entre 6 i 14 anys, i la cònsol major va explicar que «s’atorgarà un diploma a cada participant perquè els quedi un record que es puguin endur a casa seva».

Per altra banda, Mas va agrair a la Federació de Caça i Pesca per la proposta que l’any passat van fer al comú, per «col·laborar en el foment de la pràctica de la pesca sense mort entre els visitants i els joves del país».

Mas es va referir al Funicamp, dient que «és molt probable que se superin les xifres dels visitants dels darrers tres anys», prevenint «superar els 15.000 visitants aquest estiu». Això ho va justificar dient que «el juliol 2023 va estar el millor dels darrers tres anys en nombre de visitants, superant els 4.000 passatgers».

Cabanes per la seva part va explicar que «Andorra és un país implicat en la natura. Els nostres avantpassats ens van deixar un país extraordinari i nosaltres tenim l’obligació de deixar-lo als infants com l’hem trobat o millor». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT