PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

S’espera una bona Setmana de l’Isard i sense incidents

Cabanes es va mostrar content per la bona meteorologia prevista

Per El Periòdic

La comissió de caça reunida.
La comissió de caça reunida. | SFG

En onze dies (10 de setembre) arrencarà la Setmana de l’isard i el president de la Federació de caça i pesca, Josep Maria Cabanes, va considerar ahir que el fet que aquest any la xifra del recompte d’animals sigui la més alta mai registrada (1.409 exemplars) demostra que «la gestió que s’està fent és molt bona» i va afegir que «tothom és conscient quan està a la muntanya de com s’ha de caçar i de quina forma perquè la cabana creixi cada any, i ho estem aconseguint». En aquest sentit, va celebrar que els animals no s’hagin vist afectats des de fa ja uns anys per malalties com el pestivirus i va desitjar que la setmana cinegètica es pugui desenvolupar «amb bon temps, que la gent s’ho passi bé i que no hi hagi absolutament cap accident ni incident» i que hi hagi respecte entre tots i amb l’entorn.

Segons informa l’ANA, el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, va recordar que properament hi haurà el sorteig de les anelles sobrants i va destacar, també, l’esperança que es desenvolupi «sense cap incident i sense cap problemàtica major». Cal recordar que es permetran 220 captures i que hi prendran part en aquesta setmana 658 caçadors, 33 més que l’any passat.

Per altra banda, Cabanes va explicar a EL PÈRIODIC fa uns dies la participació femenina i juvenil, i va valorar positivament que l’any passat hi haguessin més dones, a més de gent jove que s’animen a pendre part de la setmana de l’Isard i de la caça, i va expressar la il·lusió que tenen alguns infants per anar al campament. A més, també va destacar positivament que molts adolescents es treguin enguany el permís d’armes . 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT