PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tor es desplaça a Perpinyà per reforçar la cooperació amb els Pirineus Orientals

La ministra es reuneix amb la presidenta del Consell Departamental i amb el nou prefecte dels Pirineus Orientals

Per El Periòdic

Les delegacions d'Andorra i dels Pirineus Orientals durant la seva trobada a Perpinyà.
Les delegacions d'Andorra i dels Pirineus Orientals durant la seva trobada a Perpinyà. | Govern d\'Andorra

La ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, acompanyada per l'ambaixadora d'Andorra a França, Eva Descarrega, es va desplaçar ahir a Perpinyà amb l'objectiu de continuar reforçant la cooperació amb els territoris veïns, especialment amb els Pirineus Orientals.

Durant el matí, Tor es va reunir amb la presidenta del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, Hermeline Malherbe, amb qui va compartir la necessitat d'establir un diàleg regular que permeti impulsar projectes d'interès comú en benefici dels ciutadans dels dos territoris.

Tor i la presidenta Malherbe van convenir l'organització d'una trobada anual amb l'objectiu de reforçar lligams entre les poblacions d'Andorra i dels Pirineus Orientals.

La ministra també va mantenir una reunió amb el nou prefecte dels Pirineus Orientals, Thierry Bonnier. Els dos mandataris es van congratular pel bon funcionament de la cooperació transfronterera, tal com es va evidenciar aquest passat dijous a la setena edició del diàleg transfronterer a Tolosa, on també va participar Bonnier.

El desplaçament oficial té lloc després que aquest passat dijous se celebrés una nova sessió del diàleg transfronterer entre Andorra–Occitània. De fet, els representants es van congratular per la finalització del programa d'intervencions previstes en la ruta entre Prades i Andorra, que començarà a finals d'octubre amb la instal·lació de dispositius de protecció contra caigudes de blocs a la localitat de Villefranche de Conflent. La titular d'Afers Exteriors va emfatitzar que aquestes accions permetran millorar la seguretat i agilitzar les connexions entre Prades i la frontera francoandorrana.

Les trobades van permetre tractar la importància històrica dels Pirineus Orientals per Andorra, com a antiga seu de la representació del copríncep a Perpinyà, i de Prada, ja que el Lycée Renouvier d'aquesta localitat acollia molts estudiants andorrans fins al 1978, data de la creació del Lycée Comte de Foix.

Precisament en aquest establiment té lloc cada any la Jornada d'Andorra en el marc de la Universitat d'Estiu de Prada de Conflent. La ministra d'Exteriors va recordar que la ministra d'Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín, va participar en l'edició d'aquest any sobre la desigualtat, i va destacar tant la pertinença de la temàtica escollida –de rigorosa actualitat– com la qualitat dels ponents. Tor i Malherbe també van intercanviar sobre l'excel·lent col·laboració en el marc dels programes europeus, especialment pel que fa al POCTEFA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT