PUBLICITAT

Andorra la Vella

Jornades internacionals per conservar l’Almesquera

Aquest mamífer semiaquàtic està en perill d’extinció

Per Maria Lozano

Guillem Casal en les jornades d’ahir.
Guillem Casal en les jornades d’ahir. | Govern d\'Andorra

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal participa des d’ahir fins dimecres als tallers de treballs per estudiar la conservació transfronterera de l’Almesquera. Així, aquesta setmana té l’objectiu d’impulsar trobades i tallers científics sobre les espècies amenaçades del país. Casal va exposar que «la protecció del medi ambient i de l’entorn natural també va lligada de la mà de la preservació de les espècies que hi viuen».

Així doncs, més de 30 experts, incloent de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), a part d’experts nacionals, diferents associacions, empreses, Andorra Recerca i Innovació (AR+I), a part d’universitats i altres centres de recerca participen en les jornades.

Cal destacar que l’Almesquera és un petit mamífer semiaquàtic d’entre 12 i 15 centímetres que actualment es troba en perill d’extinció. Aquest és propi de la península Ibèrica i es distribueix a rius i rierols de la meitat nord peninsular; és a dir en territori d’Espanya, Portugal, França i Andorra.

En l’àmbit nacional s’ha iniciat un projecte de seguiment i observació de l’espècie per tal de conèixer en quins entorns i habitats es troba, per protegir-los i garantir-los, seguint el protocol per a espècies de perill d’extinció. De fet, la directora de Medi Ambient, Sílvia Ferrer va informar que «aquesta espècie actualment no l’hem trobada al país, però sí que hem vist pèls i excrements. De fet, a Andorra sabem que n’hi ha per la Vall de Madriu al riu d’Os.»

Per això, la directora de Medi Ambient va destacar que «estem molt satisfets d’haver pogut rebre aquests experts, que són d’administracions i d’entitats de recerca i d’empreses que treballen amb aquesta espècie», afegint que aquestes jornades serviran «per posar en comú tots els coneixements què es disposa d’aquesta espècie per compartir i treballar una estratègia de col·laboració transfronterera». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT