PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Rebutjat el recorregut de la manifestació de la Puríssima

La Coordinadora per l’Habitatge no vol fer la ruta que ha dit Interior

Per El Periòdic

Imatge de la manifestació del 31 d’octubre.
Imatge de la manifestació del 31 d’octubre. | M.L

La Policia ha rebutjat el recorregut proposat per a la manifestació del dia 8 de desembre que ha convocat la Coordinadora per l’Habitatge. Així ho va confirmar ahir la seva organització pel seu grup de Telegram. Així, l’opció era manifestar-se al carrer de la Unió i la Dama de Gel (justament la frontera entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany), però segons la Coordinadora per l’Habitatge, «la Policia s’excusa en conflictes amb el trànsit i la generació de retencions». A més, han volgut destacar que Interior els ha recomanat una possible segona ruta i l’han rebutjat de seguida. També, van destacar que «demanem autorització perquè considerem que hem d’avisar per garantir una mobilització pacífica i segura per a la gent». Per últim, van destacar que «Policia, Mobilitat i Protecció Civil tenen gent prou capacitada per a garantir el dret de la manifestació a la ciutadania».

El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, va donar la seva opinió ahir sobre la manifestació del 8 de desembre en el programa Avui serà un bon dia de Radio i Televisió d’Andorra. Així, Torres va argumentar primerament que el dret a manifestar-se és completament legítim, tot i que va mostrar reticències que es fes en una data tant destacada per al país: «Ara bé, s’ha de mirar que això no tingui afectacions amb la gent que ens visita», va apuntar, afegint que «Això no pot entorpir l’economia del país».

El ministre de Turisme a més, va voler destacar que «no podem tenir un col·lapse, perquè són unes dates molt importants per a l’economia del país», afegint que «pel Pont de la Puríssima en què probablement totes les pistes d’esquí estaran obertes».
I és que el ministre va voler destacar que «Es pot fer un altre tipus de manifestació i un altre dia, ja que hi ha molts comerciants i hotels que viuen del turisme», afegint que «més del 50% del PIB del país viu del turisme». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT