PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Losada aposta per una «parròquia verda» a la capital

Enclar veu amb bons ulls fer més carrers per als vianants per «fer comunitat»

Per Joan Jiménez

Els candidats d’Enclar, Losada i Cabanes, ahir.
Els candidats d’Enclar, Losada i Cabanes, ahir. | Enclar / N.S.

La candidata a cònsol menor d’Enclar, Olalla Losada, va convocar ahir  la premsa, acompanyada del número tres de la llista, Jordi Cabanes, a la teulada del centre Unnic, entre la plaça del Poble i el Roc dels Escolls d’Andorra la Vella. Losada va escollir aquell indret per a declarar davant dels mitjans de comunicació perquè «és la plaça més verda que té la parròquia». La candidata a cònsol menor d’Enclar va recordar que, en el debat d’RTVA del passat dilluns, «es va dir fins a tres vegades que es volia una parròquia verda i, perdoneu, però les polítiques de DA no ens han portat cap a això».

Losada va estipular que, des d’Enclar, hi ha la voluntat de «buscar una parròquia verda on hi hagi arbres, plantes, espais per a infants, espais per seure» a més de voler «places per poder-les viure, per poder participar del dia a dia de la parròquia que volem». La candidata d’Enclar va declarar que, amb l’estat actual de les places de la capital, no es pot assolir aquest model parroquial.

Així mateix, Losada va esmentar també que «no només són les places» que tenen necessitat d’una reforma. Des d’Enclar, es pretén «treballar amb clau verda, volem carrers on hi hagi arbres que facin ombra a l’estiu» i que volen que tothom se senti a gust passejant per la parròquia, segons va declarar Olalla.

Qüestionada per la possibilitat de canviar a una modalitat per a vianants a alguns carrers d’Andorra la Vella, com podria ser la Callaueta, Losada va explicar que «creiem que és una bona manera de fer comunitat el fet de treure el trànsit de les zones de la parròquia», ja que des d’Enclar es creu que aquest tipus de mesures fan «que la gent pugui estar al carrer i és una bona manera de fer cohesió» entre els ciutadans de la capital del país.

La candidatura d’Enclar inclou dins del seu programa, en el primer punt de l’apartat cinc de Territori i Sostenibilitat, treballar «per garantir que els carrers de la parròquia siguin espais amables i segurs, i que contribueixin al manteniment de la identitat de la parròquia respectant el concepte de ciutat verda». A més, en el punt quatre del mateix apartat, al·leguen voler instal·lar «més fonts d’aigua potable i plantarem més arbres a les places de la parròquia perquè actuïn com a refugis climàtics i permetin aprofitar aquests espais durant les èpoques més caloroses».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT