PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Planta d’energia verda amb biomassa per abastir els edificis públics

La instal·lació s’alimentarà del que es genera amb la gestió activa dels boscos

Per El Periòdic

Marc Casal acompanyat dels candidats de Demòcrates + Independents.
Marc Casal acompanyat dels candidats de Demòcrates + Independents. | Demòcrates.

Un dels projectes estrella de la candidatura de Demòcrates + Independents de Canillo és la construcció d’una planta d’energia verda amb biomassa a l’edifici de Perecaus, per distribuir calor a tots els edificis públics de Canillo, els quals actualment s’escalfen amb energia fòssil. Aquesta nova instal·lació s’abastirà del que es genera anualment amb les actuacions de gestió, neteja i protecció dels boscos de la parròquia.

El número dos de la llista, Marc Casal, va recordar que Canillo és «una de les parròquies amb més massa forestal de tot Andorra, a la qual destinem més de 100.000 euros l’any» per a la seva protecció. En total, s’actua en 30 hectàrees, les quals «generen prou massa forestal per alimentar tots els edificis comunals». L’actual cònsol menor també va defensar que, amb aquest projecte, «Canillo reduirà molt les seves emissions a l’atmosfera i la ciutadania gaudirà d’un poble més verd».

Així mateix, Casal va refermar que es reforçarà la gestió activa dels boscos de la parròquia, per contribuir a la seva protecció i minimitzar el risc d’incendis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT