PUBLICITAT

Ordino

Units per Ordino aposta per construir pisos de lloguer assequible

Mas va dirigir-se a la resta de comuns perquè adoptin aquesta iniciativa a la resta de parròquies

Per Alba Cladellas

Pere Mas amb altres membres de la candidatura d'Units per Ordino.
Pere Mas amb altres membres de la candidatura d'Units per Ordino. | A.C.

Des d’Units per Ordino es mostren preocupats pel tema de l’habitatge de lloguer. El número set de la llista, Pere Mas, en declaracions als mitjans de comunicació ahir, va apuntar al fet que «l’habitatge és la principal preocupació que té la població i hem de buscar solucions». Mas va presentar la candidatura com la solució al problema de la falta de pisos de lloguer a la parròquia ordinenca.

La proposta de la llista encapçalada per Enric Dolsa és agafar terreny públic i parlar amb els diversos bancs del país per demanar finançament a 25 anys i anar pagant el deute amb els lloguers que es vagin cobrant. Mas va explicar que «serien lloguers assequibles que quadrin amb les expectatives econòmiques de les famílies», i destaca que els pisos han de ser per a famílies i no per a especuladors.

Dirigint-se a altres parròquies, el candidat de la llista d’Units per Ordino va explicar que aquesta iniciativa hauria de ser ben rebuda per altres parròquies i que aquestes podrien plantejar-se fer el mateix perquè «si aconseguim un nombre important de pisos de lloguer assequible, augmentarà l’oferta i la disminució de la demanda farà caure els preus». Preguntat sobre si és Govern qui hauria d’encarregar-se d’aquesta qüestió, Mas apuntava que «ens hem d’implicar tots. Govern ja arriba tard. Aquest problema ja fa temps que es veia venir. És un problema greu que requereix solucions immediates».

El nombre de pisos que es construiran ja el va explicar Dolsa en el debat electoral de dimarts, quan va dir que es podrien fer fins un màxim de 200 pisos de lloguer assequible. Ahir Mas va entrar al detall, apuntant que «tot dependrà de l’evolució del mercat». Sobre qui podrà accedir a aquests habitatges, el candidat va explicar que serà per a persones que faci cinc anys que resideixen a la parròquia, persones que hagin hagut de marxar d’Ordino pels elevats preus de lloguer, joves que es vulguin emancipar, padrins que amb les pensions que tenen no poden arribar a final de mes i famílies ordinenques. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT