PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Majoral aposta per la construcció d’habitatges a preu assequible

Cairat i Cortesao denuncien el manteniment actual que travessa Sant Julià de Lòria

Per Alex Montero

Josep Majoral, Mireia Codina i Sergi Majoral, avui durant la presentació de les propostes relacionades amb l’urbanisme.
Josep Majoral, Mireia Codina i Sergi Majoral, avui durant la presentació de les propostes relacionades amb l’urbanisme. | Unió Laurediana + Demòcrates + Acció + Independents

Una jornada més, Sant Julià de Lòria ha rebut algunes de les propostes de les tres candidatures que es presenten als comicis comunals del pròxim 17 de desembre.

UNIÓ LAUREDIANA + DA + ACCIÓ + INDEPENDENTS

Major construcció de lloguer assequible

La candidatura encapçalada per Josep Majoral ho té clar: s’ha de continuar promovent la construcció de pisos de lloguer assequible en terreny comunal per aquesta pròxima legislatura, centrant-se especialment en un projecte social i inclusiu que focalitzi el seu epicentre en els membres més grans de Sant Julià. Així ho ha afirmat el número tres de la llista electoral, Sergi Majoral: «Els pisos per a majors de 65 anys estaran ubicats a una zona més exterior de la ciutat, però amb l’avantatge de poder disposar de zones verdes i d’espais per conrear-hi horts», posant en valor, a més, que aquests habitatges «ens permetran oferir un entorn càlid i adaptat a les seves necessitats, afavorint la qualitat de vida i el benestar sense haver de sortir de la parròquia».

No és l’únic projecte que Unió Laurediana + Demòcrates + Acció + Independents contemplen en matèria d’habitatge i urbanisme. L’accessibilitat dels joves a pisos a preu assequible és una de les grans preocupacions de la candidatura i, per aquest mateix motiu, amb l’arribada de la residència universitària, la llista de Majoral té la intenció de comptar amb immobles per a tots aquells joves amb voluntat d’emancipar-se. 

L’acabament del cadastre, l’eixamplament de les carreteres secundàries i la millora de la qualitat de l’aigua amb la construcció de nous dipòsits són altres de les propostes que vol impulsar la candidatura: «L’urbanisme el farem pensat i planificat amb aquelles necessitats estrictes de la parròquia, com hem fet amb la plaça Rocacorba», ha afirmat el cap de llista.

DESPERTA LAURÈDIA

Més recursos per al manteniment parroquial

Cerni Cairat i Sofia Cortesao s'han donat cita a la Cala Laurediana per denunciar el manteniment actual que travessa la parròquia: «Creiem que, en els últims anys, la parròquia ha crescut molt, però el Departament de Manteniment no ho ha fet en la mateixa proporció», va manifestar Cortesao, emfatitzant que «si volem un Sant Julià net i endreçat, hem de dotar el Departament dels recursos necessaris, tant humans com materials». La candidata, a més, ha afirmat que la Cala Laurediana és un exemple de projecte que s’inicia i no s’acaba, quan la realitat és que «s’ha de saber per què ho fem i  on volem arribar, i els gestors comunals ens hem d’assegurar que els treballadors puguin fer la seva feina de la millor manera».

PER SANT JULIÀ

Gestió més sostenible dels residus

En cas d’esdevenir guanyadors dels comicis, Per Sant Julià vetllarà per una gestió més sostenible dels residus, tal com ha indicat la candidata a cònsol menor, Carolina Caubet: «Volem protegir el medi ambient, involucrant la ciutadania, i a través de l’impuls d’energies renovables com les plaques solars, les quals haurien d’estar ficades a tots els centres públics», amb l’objectiu així «de comptar amb energia verda i no contaminant». Com a exemple d’aquesta proposta, Caubet ha esmentat que es podria aprofitar la reforma del Centre Cultural i de Congressos lauredià, després que l’actual corporativa comunal «deixés aturats projectes com la xarxa de calor a les escoles o el mateix Centre Cultural».

PUBLICITAT
PUBLICITAT