PUBLICITAT

Ordino

Units per Ordino reduirà l’ITP en els habitatges destinats a lloguer assequible

Bonificació del 50% de l’impost sobre rendiments arrendataris

Per Alba Cladellas

El número sis de la llista, Xavier Jiménez, i altres membres d’Units per Ordino.
El número sis de la llista, Xavier Jiménez, i altres membres d’Units per Ordino. | A.C.

El número sis de la llista d’Units per Ordino, Xavier Jiménez, va explicar que «en el cas que es facin promocions noves i es destinin a lloguer assequible durant un període mínim de cinc anys, es reduirà el gravamen de l’impost sobre transmissions patrimonials immobiliàries (ITP).

A més, va apuntar que tenen previstes accions per abaixar els preus. La primera seria «bonificar el 50% de l’impost sobre rendiments arrendataris a aquells propietaris que lloguin habitatges a un preu màxim de 10 euros el metre quadrat». Incidint en el tema de l’habitatge, el candidat va explicar que els privats no fan pisos a lloguer assequible perquè no els és rendible i els surt més a compte deixar els diners al banc. Va destacar que «l’estat i els comuns són qui han de garantir un habitatge digne».

Una altra de les propostes de la candidatura és la construcció  d’un màxim de 200 pisos per destinar-los a lloguer assequible.  Aquest és un pla de màxims que després es durà a terme en la mesura que les condicions financeres i de mercat ho permetin. Que acabin sent 150, 120 o 80 pisos dependrà de molts factors, però segons Jiménez «cal pensar en gran per poder fer alguna cosa. Si pensem en poc, farem poc o res».

Sobre el deute del Comú, Jiménez va destacar les inversions que va fer el cap de llista, Enric Dolsa, durant els anys que va estar liderant l’equip comunal, vetllant pels interessos de la parròquia. A més, va destacar que «dels 49 milions d’euros que es van invertir en van quedar 24 quan Dolsa va deixar el Comú. Amb recursos propis es va finançar el 50% del deute». Jiménez va explicar que el problema ve dels darrers anys i que l’actual Comú no ha aprofitat els que han estat bons i s’han rebut importants transferències de comuns per pagar el deute.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT