PUBLICITAT

Cairat defensa una millora planificada de l’entorn urbà

L’objectiu de la iniciativa és prioritzar els vianants per davant dels vehicles

Per El Periòdic

Alguns membres de la llista.
Alguns membres de la llista. | Desperta Laurèdia

La necessitat de millorar l’entorn urbà és una de les màximes amb les quals vol treballar la candidatura de Desperta Laurèdia, de cara a afavorir diversos aspectes de Sant Julià de Lòria. «Hem de treballar per donar una pacificació al centre de la parròquia, donant més prioritat als vianants que no als vehicles», va afirmar el cap de llista, Cerni Cairat, afegint que aquest replantejament servirà «per reactivar l’espai econòmic, ja que si es passeja millor o si hi ha més aparcaments, es revitalitzarà els comerços i els diferents serveis».

El candidat també va voler destacar, al mateix temps, la voluntat de fer una planificació dels projectes a llarg termini: «Volem fer una planificació ordenada del centre històric, de cara a un futur progressiu, com fer més peatonal l’avinguda de la Verge de Canòlich o dotar d’espais d’aparcament a la zona del Prat Gran», emfatitzant, però, que «ha de ser un replantejament general, però sobretot pràctic, ja que no n’hi ha prou amb embellir el carrer i posar jardineres, sinó que ha de ser funcional també». 

Qüestionat per la possibilitat d’assolir aquest objectiu durant el mandat comunal, Cairat va indicar que «hi ha una qüestió pressupostària que és evident», posant en relleu que es tracta d’un procés comprès en diverses fases: «Cal fer primer un replantejament amb, per exemple, un concurs d’idees que compti amb la participació ciutadana, i ja després passar al plantejament de l’execució de l’obra. Per tant, no són plantejaments que es puguin fer a curt termini».

En línia amb aquesta casuística, el número u de la llista electoral va recordar que «no es pot peatonalitzar de seguida al 100%, però sí anar canviant les prioritats de manera progressiva. Aquest canvi ha de ser compatible amb un cert trànsit de vehicles, tant per a les empreses de transport com per als aparcaments dels veïns», destacant de nou Cairat que «no n’hi ha prou amb fer un plantejament a l’avinguda Verge de Canòlich si no tenim acabat abans el vial».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT