PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gili guanya un debat intens marcat per les torres i l’habitatge

El debat va estar ple de retrets sobre el projecte de les torres del Clot d’Emprivat

Per Anna Mencos

La candidata de Consens, Rosa Gili, i la candidata de Demòcrates + Acció + Progressistes SDP + Independents, Anna Garcia, durant el debat electoral.
La candidata de Consens, Rosa Gili, i la candidata de Demòcrates + Acció + Progressistes SDP + Independents, Anna Garcia, durant el debat electoral. | RTVA

El vestíbul del Prat del Roure va acollir ahir al vespre el debat entre la candidata de Consens per Escaldes-Engordany i actual cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, i la candidata per Demòcrates + Acció + Progressistes SDP + Independents, Anna Garcia.

El primer dels temes que es va tocar, com en altres parròquies, va ser l’habitatge. El primer torn va ser per a Garcia, que va enumerar totes les polítiques que tenen previstes dur a terme des de la seva candidatura amb l’objectiu d’aportar estabilitat al mercat de lloguer i donar confiança a la ciutadania. Garcia va explicar que «estem disposats a activar totes les palanques que tinguem al nostre abast per incrementar els habitatges de lloguer assequible». A més, va detallar que es vol continuar impulsant pisos de lloguer assequible juntament amb Govern, impulsar una nova normativa per recuperar espais que no s’utilitzen o convertir en pisos dignes plantes baixes d’edificis. En l’enumeració de propostes per solucionar la problemàtica de l’habitatge, va mencionar també impulsar habitatges col·laboratius, coneguts com a coliving, reduir l’impost a propietaris que destinin pisos a lloguer i deixar la cessió de terrenys al 0%.

Com a resposta, la candidata de Consens, Rosa Gili, va descartar l’última proposta mencionada per Garcia, «estem en contra de regalar aquesta cessió». Des de la seva candidatura proposen rebaixes en l’impost de construcció per a noves promocions de pisos de lloguer assequible i premiar els propietaris que no especulen. Gili, que va mostrar-se sòlida i segura durant tot el debat, va explicar que el problema ja toca a la classe mitjana i que l’objectiu de la seva candidatura és «ajudar aquesta classe mitjana a entrar al mercat de compra a través d’avals comunals i de lloguers amb opció de compra».

El tema més esperat del debat, les torres del Clot d’Emprivat va arribar en aquest primer bloc quan Rosa Gili, irònica, va deixar anar dues frases contundents «DA ara no vol assumir l’autoria de les torres com si no recordessin que va ser durant el seu mandat a la parròquia quan es van aprovar» i «teníem clar que hi havia d’haver sol i no tot el ciment que ens va deixar Demòcrates per Andorra». Garcia va contestar que «no m’agraden les torres del Clot d’Emprivat, i el que tenim pensat és proposar un pla especial per redefinir la zona».

Els temes que van seguir el debat van ser aparcaments, transport, el projecte Caldes del qual Gili va treure pit i retrets sobre qui ha fet què. En aquest bloc, la candidata de Consens es va mostrar cada vegada més segura i anava guanyant confiança fent més petita Garcia.

El minut d’or el va estrenar Gili exposant que la seva candidatura està plena de propostes realistes i pensades pels ciutadans, i va aprofitar la seva última intervenció per demanar confiança als escaldencs per continuar treballant per l’interès comú, i que «les decisions no es prenguin per interessos particulars sinó pel bé de tots».
Anna Garcia va apostar per explicar els motius que l’han portat a encapçalar la llista d’aquestes eleccions comunals, remarcant que creu en una altra manera de fer política i que si els ciutadans li fan confiança vol «recuperar l’esperit innovador i dinàmic de la parròquia». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT