PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cairat lamenta que no hi hagi cap partida pel vial

El candidat denuncia que el pressupost del 2024 hi destini zero euros

Per El Periòdic

El candidat de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat.
El candidat de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat. | Desperta Laurèdia

El candidat a cònsol major per Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, va denunciar que el projecte de pressupost del Govern per l’any 2024 destina zero euros a les obres del vial lauredià. Cairat va remarcar que és una infraestructura «necessària per millorar la qualitat de vida de la parròquia», i al mateix temps, una vegada acabada permetrà pacificar el trànsit al centre de la parròquia i millorar l’entorn urbà.

Malgrat que existeix una partida destinada a l’actualització del projecte del vial, Cairat va explicar que l’inici de les obres hauria de produir-se, com a molt tard, durant el segon semestre de l’any vinent. El número u de la llista, també es va lamentar que no hi hagi cap partida d’inversió per al 2024 i que al mateix temps, l’Executiu tingui previst destinar més de set milions d’euros al vial de la Massana: «Els dos projectes poden avançar en paral·lel perquè són necessaris».

En aquest sentit, Cairat apuntava que «malgrat els compromisos, malgrat el pacte de Demòcrates i Unió Laurediana, continuem sense tenir cap compromís ferm d’acabar aquesta estructura que és molt necessària per Sant Julià de Lòria», tot afegint que aquest vial permetria millorar l’entorn urbà i replantejar-lo en un sentit molt més sostenible al mateix temps.

En cas de sortir escollits aquest diumenge, el candidat va manifestar que no els queda una altra que «la insistència i la demostració que es fa insistent cada matí per l’augment de persones transfrontereres i l’afluència de turistes». Per aquest motiu, Cairat remarcava que «és una qüestió d’insistència des del Comú i des del Consell General, i així ho plantejarem durant el mandat».

D’altra banda, Cairat va anunciar que els consellers generals Bartolomé i Aché, han presentat una esmena al projecte dels pressuposts de l’any 2024 per destinar una partida d’un milió d’euros al vial. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT