PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Units per Ordino es dirigeix als ordinencs en la reunió de poble

El creixement desmesurat, la manca de pisos a lloguer assequible i el laboratori P3, protagonistes de la nit

Per Alba Cladellas

Imatge durant la reunió de poble al Centre de Congressos d’Ordino, ahir.
Imatge durant la reunió de poble al Centre de Congressos d’Ordino, ahir. | A.C.

La reunió de poble d’Units per Ordino va tenir lloc ahir al vespre al Centre de Congressos d’Ordino. La candidatura, encapçalada per Enric Dolsa, va exposar les seves propostes pels pròxims quatre anys.

Abans de començar la reunió, el cap de llista va fer declaracions als mitjans de comunicació per fer balanç de la campanya electoral, que considera que «ens ha anat molt bé», i també per fer una bona valoració del debat electoral de la parròquia on «no hi va haver color». Preguntat sobre les pistes que apunten que el resultat a Ordino podria ser molt ajustat, Dolsa bromejava dient «només que guanyi d’un ja en tinc prou».

Minuts després, amb el vídeo de campanya va començar la reunió de poble, que va durar al voltant d’una hora, i que va servir per conèixer més de prop els candidats i candidates que conformen la llista d’Units per Ordino. Dolsa va explicar com es va construir la candidatura, basada en tres eixos fonamentals: el creixement desmesurat de la parròquia d’Ordino durant els últims quatre anys, actuar a nivell de Comú per construir habitatge a preu assequible i un tercer punt que és l’oposició al laboratori P3 que el Govern i Grifols volen crear a Ordino. L’objectiu a l’hora de formar la candidatura era aconseguir «gent professional en les àrees que els tocarà desenvolupar al Comú». En la seva intervenció, Dolsa va dir unes paraules que ja va deixar anar durant el debat electoral i que va reivindicar en aquesta reunió de poble: «Nosaltres anem per l’interès general, no com l’altra candidatura que molts van per interessos particulars».

La candidatura encapçalada per Dolsa exposa tots els punts que inclou el seu programa electoral

La candidata a cònsol menor, Jordina Bringué, va sortir per reivindicar el seu paper en la política, àmbit que forma part de la seva vida des de la universitat. «Sento llàstima de veure com està la meva parròquia i la construcció que s’està fent», va sentenciar Bringué. En el seu àmbit, el de benestar social, la número dos va parlar de les propostes per als més joves per aconseguir que aquests es vulguin quedar a Ordino. Dels joves va passar a la gent gran, destacant que van ser «importants en el passat i ho han de ser en el present i futur». Un altre punt que va destacar Bringué és la necessitat de promoure festes folklòriques nacionals i internacionals on es puguin trobar les diferents cultures.

El número tres, Jean-Michel Armengol va començar destacant que «Ordino, tot i ser un referent en turisme i reserva de la biosfera, és una parròquia maltractada». Armengol va destacar que el seu objectiu és promoure una parròquia sostenible i desenvolupar atraccions turístiques alhora que es dinamitza el nucli del poble d’Ordino i la resta de zones de la parròquia. Edgar Pujal va intervenir per parlar sobre urbanisme i el seu compromís a revisar el pla d’urbanisme per assegurar que sigui just per a tothom. Núria Fius va destacar la necessitat d’una administració comunal equitativa amb tothom i apostar per més tràmits online o telefònicament pels padrins. Xavi Jiménez, a qui Dolsa va presentar com un dels millors del país en finances públiques, va parlar del context actual amb els tipus d’interès elevats i les previsions de cara els pròxims mesos. Pere Mas va parlar d’habitatge i economia, destacant que les empreses que arribin a Ordino han de ser sostenibles i han d’aportar valor afegit. I sobre empreses que no volen a la parròquia, es va referir a les que vulguin portar un laboratori P3 que no donaran llocs de treball. També va destacar la construcció de pisos a preu assequible, i que la quantitat «dependrà de l’evolució del mercat».

Mas va acabar la seva intervenció llegint l’article 33 de la Constitució: «Els poders públics han de promoure les condicions necessàries per fer efectiu el dret de tothom a gaudir d’un habitatge digne». Els últims a intervenir abans que Dolsa tanqués el debat, van ser Josep Maria Font per parlar de medi ambient i boscos, i Marlene Maldonado per parlar de joventut i comunicació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT