PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La capital oferirà una hora gratuïta d'aparcament per facilitar les votacions

El col·legi electoral obrirà portes entre les 09.00 i les 19.00 hores

Per El Periòdic

Unes eleccions anteriors.
Unes eleccions anteriors. | Comú d\'Andorra la Vella

El Comú d'Andorra la Vella ho té tot a punt per acollir demà les eleccions comunals, que tindran lloc al Centre de Congressos. El col·legi electoral, l'únic a la parròquia, obrirà portes entre les 09.00 i les 19.00 hores. Com és habitual, s'habilitaran dues meses de votació a la sala Consòrcia, que estaran custodiades durant tot el dia per membres de la corporació. També es posarà a disposició dels votants 10 cabines electorals (cinc a cada mesa), dues de les quals adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, el Comú va indicar que facilitarà l'assistència a aquelles persones que ho requereixin mitjançant cinc persones.

Cadascuna de les dues meses electorals disposarà de quatre urnes; en total, doncs, n'hi haurà vuit. Els vots dipositats a la Batllia seran els primers a introduir-se a les urnes abans de l'obertura del col·legi. Per facilitar la mobilitat dels ciutadans que es desplacin a votar en vehicle, el Comú oferirà una hora gratuïta d'estacionament a l'aparcament Centre Ciutat entre les 08.30 i les 19.30 hores.

El dispositiu electoral mobilitza una seixantena de treballadors del Comú, per dur a terme tasques de logística i suport al procés de votació i posterior escrutini, on tindran un paper actiu també els quatre consellers del Comú que no concorren a les eleccions. A Andorra la Vella, a més, hi haurà uns 25 interventors designats per les candidatures durant tota la jornada. Cal recordar que Andorra la Vella disposa de 8.784 electors, un 6,58% més en relació amb els a les eleccions comunals del 2019 i un 1,05% més que als comicis generals d'aquest abril. L'escrutini començarà a les 19.00 hores, un cop tanqui el col·legi electoral.

PUBLICITAT
PUBLICITAT