PUBLICITAT

Encamp

Mas guanya de nou i repetirà al capdavant del Comú

Enguany comptarà amb Xavier Fernández com a cònsol menor

Per Sònia Lecha

Els candidats d’Units per al Progrés + Demòcrates + Independents celebrant la victòria.
Els candidats d’Units per al Progrés + Demòcrates + Independents celebrant la victòria. | Units per al Progrés.

L’actual cònsol major i la guanyadora de les eleccions d’ahir d’Units per al Progrés + Demòcrates + Independents, Laura Mas, aconsegueix la victòria de nou i aquesta vegada per una diferència abismal de vots, 1.403 vots contra els 653 d’Avancem, format pel partit socialdemòcrata + Independents. «L’ampli marge de vots l’atribueixo a la feina feta durant aquests quatre anys; clarament s’ha vist que hi ha un projecte per millorar Encamp i el Pas de la Casa, s’han invertit molts diners per consolidar la parròquia com a residencial de qualitat», va comentar Mas una vegada es va saber que tornarà a ser cònsol major de la parròquia. 

En aquestes eleccions la coalició d’UP + DA + Independents va guanyar les eleccions amb 1.403 vots, el que representa un 68,24% del total. Dels 4.440 electors convocats va haver-hi 2.065 vots que van ser vàlids, 202 en blanc i 74 vots nuls. Pel que fa al vot judicial entre el recompte d’Encamp i el Pas de la Casa han sumat un total de 793. Respecte al percentatge de participació enguany és de 52,52% respecte al 57,87% de les eleccions comunals del 2019. Un 5% de diferència que tampoc s’ha notat gaire perquè de fet la coalició liderada per Laura Mas ha aconseguit més vots (1.403) respecte a les passades en què eleccions que en va aconseguir 894. En el cas del PS, ha obtingut més vots, 653 respecte als 615 de les anteriors, però el mateix nombre de consellers, dos. 

Un dels objectius que té Mas per al pròxim mandat és «consolidar Encamp com una parròquia amb ganes de viure, plena d’activitats i qualitat». Algunes de les coses que volen fer en el nou mandat és «l’adjudicació del casal quan tinguem el pressupost aprovat, continuarem treballant pel Pas de la Casa a l’avinguda d’Encamp, treballarem conjuntament amb Saetde», entre d’altres. Mostrant-se amb idees clares, Laura Mas té planificat, «un projecte i una estratègia a seguir perquè Encamp vagi a millor en els pròxims quatre anys», va concretar l’actual cònsol major. 

La número u d’Avancem, Marta Pujol, després de conèixer els resultats va explicar que «nosaltres ens quedem amb la bona feina feta. Jo estic molt agraïda amb aquest equip i almenys estem contents d’haver enfortit la candidatura». El repte que es proposen és «treballar per fer una bona oposició al Comú. Volem continuar treballant pels punts del nostre programa: qüestions de millora del benestar i qualitat de vida de la nostra població i el dret a un habitatge digne».

Pujol va opinar que la competició entre els dos partits encampadans ha estat desigual, «partíem d’uns recursos i això en campanya es nota», va comentar la cap de llista d’Avancem. Pujol va afegir que «el fet d’haver estat al Comú en tres legislatures seguides, ha anat a favor d’ells». 

DIFERÈNCIA DE VOTS/ Pel que fa a Encamp, va ser una de les parròquies on la diferència de vots entre les dues candidatures va estar més marcada amb 1.403 vots a favor d’UP + DA + Independents respecte als 653 d’Avancem. El que és igual a un 68,24% respecte al 31,76%.

La victòria de Mas tampoc va enxampar a ningú per sorpresa perquè durant el debat electoral que van mantenir les dues candidates el passat 6 de desembre, es va veure que la fermesa i les idees clares de Mas es menjaven a una Marta Pujol que intentava buscar motius i arguments per tal de respondre contundenment, sense èxit. Pujol, també comptava amb l’inconvenient de la gran estima i confiança que s’ha anat guanyant Mas durant els quatre anys de mandat. 

Tot i això, és rellevant remarcar que Avancem no tenia fàcil fer-se amb el Comú i malgrat els esforços no van aconseguir el seu objectiu. Finalment, des de la candidatura derrotada s’han proposat treballar conjutament per fer una bona oposició durant els quatre anys que durarà el pròxim mandat. 

Parada per votar abans d’anar a esquiar

Les primeres hores de la jornada electoral al Comú d’Encamp van ser bastant tranquil·les, ja que la cosa no es va començar a animar fins a les 11.00 hores, coincidint amb l’hora en què van anar a votar les dues candidates. La primera en votar va ser la cap de llista d’Avancem, Marta Pujol, que va venir acompanyada de tots els candidats del partit i de la seva filla. «Nosaltres esperem que la il·lusió i la força que hem posat en aquesta campanya tingui el seu fruit», va confessar Pujol. 

Mitja hora més tard va arribar l’actual cònsol major i cap de llista d’Units per al Progrés + Demòcrates + Independents, Laura Mas, acompanyada també de tots els candidats del partit i de la seva família. «Per fi hem arribat al dia de les eleccions», comentava Mas. El desig de l’actual cònsol era que «tothom exerceixi el dret a vot i tinguem el màxim de votants possibles que escullin el que volen per als pròxims quatre anys». Després d’atendre als mitjans de comunicació va anar a votar acompanyada de la seva filla. El número dos d’UP + DA + Independents, Xavier Fernández, també va votar acompanyat de la seva filla. 
Alguns residents van anar a votar cap a les 11.00 hores perquè és l’hora que pugen a pistes a esquiar i com els venia de pas, van aprofitar per fer una parada al Comú d’Encamp i votar. «Hi ha coses a canviar a la parròquia i confiem que el vot ajudi a això», va explicar una resident encampadana. 

Cap a les 12.00 hores qui també va anar a votar i a «donar suport a la candidatura que encapçala Laura Mas», va ser el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres. Respecte al resultat de la parròquia d’Encamp, Torres va detallar que «esperem que el resultat sigui favorable i doni l’aval a la feina feta per l’equip comunal sortint i que puguin tenir quatre anys més per continuar treballant per a la parròquia». En les eleccions generals del passat mes d’abril, Torres estava molt més nerviós que durant les eleccions d’ahir perquè evidentment s’hi jugava molt més. 

Una de les voluntàries presents al Comú es va dedicar a anar explicant qui eren els somatents. Antigament, quan hi havia poca policia al país, eren sortejats en el moment que juraven els polítics comunals i els somatent eren els que guiaven a la gent. Actualment, el que fan és ajudar i assessorar a les persones que van a votar al Comú d’Encamp, en aquest cas.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT